Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

H Xαμάς ξεκίνησε πόλεμο με στόχο να καταλάβει την Ιερουσαλήμ!

             Δεν είναι σαφές εάν ο πύραυλος ήταν μέρος μιας προσπάθειας να ξεκινήσουν ρουκέτες σε συγκεκριμένους στόχους μέσα στο Ισραήλ.
                Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας ,λένε ότι οι ρουκέτες που προσγειώθηκαν την Παρασκευή σε περιοχή κοντά στην Όβντα και την Ραμόν, άρχισαν μετά από αίτημα των ηγετικών στελέχων των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους αυτούς, οι πύραυλοι άρχισαν από τη χερσόνησο του Σινά από μια μονάδα των Βεδουίνων, σύμφωνα με τις εντολές της Χαμάς, αν και η ίδια η Χαμάς δεν ήταν ο εμπνευστής της έναρξης, αλλά ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Αδελφότητας, οι οποίοι ήθελαν ένα τέτοιο γεγονός στις παραμονές του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο. Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί η Αδελφότητα ζήτησε μια τέτοια ασυνήθιστη ενέργεια, το πρώτο στρατιωτικό χτύπημα κατά του Ισραήλ, ή αν τα κτυπήματα στοχεύουν σε συγκεκριμένους χώρους στην περιοχή.
             Μέχρι στιγμής, οι ηγέτες της μουσουλμανικής Αδελφότητας παρουσίασαν μια μέτρια στάση απέναντι στο Ισραήλ στις συνομιλίες τους με τη διεθνή κοινότητα, τονίζοντας ότι είχαν την πρόθεση της ακύρωση των ειρηνευτικών συμφωνιών, μια θέση που επανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία, Μοχάμεντ Morsi. Ακόμα, στη συγκέντρωση για τις εκλογές, έχουν ομιλητές που ήταν γνωστοί ότι θα μιλήσουν σκληρά εναντίον του Ισραήλ. Σε μία συγκέντρωση, στις αρχές του Μαΐου στο El-Ελ-Μαχάλα Kubra, οι ηγέτες δεσμεύτηκαν, με την παρουσία του Morsi, ότι ο σκοπός της Αδελφότητας είναι να απελευθερώσουμε την Ιερουσαλήμ. Ο κύριος ομιλητής σε αυτή τη συγκέντρωση, ο Sifwat HIJAZI, είπε ότι θα ελευθερώσει την Ιερουσαλήμ και ότι το όνειρο της Αδελφότητας ήταν η δημιουργία των «Ηνωμένων Αραβικών Εθνών ," με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. «Η πρωτεύουσα μας δεν θα είναι η Μέκκα ή η Μεδίνα, αλλά η Ιερουσαλήμ, εκατομμύρια μαχητές θα πορευθούν προς την πόλη" φώναξε ο HIJAZI, «ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει - και το λέμε ξεκάθαρα - ο στόχος μας είναι η Ιερουσαλήμ, θα προσεύχονται στην Ιερουσαλήμ, και αν όχι - θα πεθάνουμε ως μάρτυρες στα ερείπια της ". Ένας άλλος ομιλητής είπε εκείνη την ημέρα ότι "αύριο θα απελευθερώσει την Γάζα." Ένας τραγουδιστής τραγούδησε: «Οι Εβραίοι δεν θα είναι σε θέση να κοιμηθούν, έρχονται, οι λάτρεις των μαρτύρων, είστε όλοι Χαμάς Πάρτε τα όπλα, και να προετοιμαστούμε για προσευχή.».
Οι Αξιωματούχοι λένε ότι υπάρχει μια αύξηση στο λαθρεμπόριο όπλων από τη Λιβύη προς την Αίγυπτο μέσω της χερσονήσου, και από εκεί στη Γάζα. Μια άλλη διαδρομή οδηγεί το λαθρεμπόριο από το Σουδάν στην χερσόνησο του Σινά. Η IDF, ως εκ τούτου αφορά την χερσόνησο ως δύσκολη πρόκληση για την ασφάλεια, ειδικά επειδή το Ισραήλ δεν μπορεί να λειτουργήσει στην περιοχή.       http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/officials-hamas-ordered-grad-attack-on-israel-at-request-of-muslim-brotherhood-1.436787          ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.         
The remains of a rocket attack on Netivot in southern Israel
The remains of a rocket attack on Netivot in southern Israel. Photo by Eliyahu Hershkowitz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου