Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η Ρωσία και το Ιράν μένουν μακριά από τη Συριακή διένεξη, τα ρίχνουν στην αγκαλιά της Αμερικής.

         Μετά το απελπιστικό αδιέξοδο κατά την ειδική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη συριακή κρίση την Πέμπτη, μια αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Φρεντ Hoff, ο Γραμματέας του ειδικού συμβούλου του κράτους για τη Συρία, έσυρε ένα κενό στις συνομιλίες που διεξάγονται στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στη Μόσχα την Παρασκευή Ιούνιο 8, της Συρίας με εμπειρογνώμονα,τον Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
          Από την Μόσχα για το debkafile οι αποκλειστικές πηγές αναφέρουν ότι η Μόσχα έχει απορρίψει κατηγορηματικά την πρόταση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, να τοποθετήσει 5.000 ένοπλους στρατιώτες του ΟΗΕ στη Συρία, οι περισσότεροι από αυτούς από ρωσικά στρατευμάτα, ως τον πυρήνα του νέου σχεδίου για την επίλυση της κρίσης της Συρίας. Οι Ρώσοι μπορεί να εξετάσουν τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, αλλά μόνο αν η αποστολή της περιορίζεται να προσφέρει μια βάση για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και της αντιπολίτευσης για τις νέες πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ασχολείται με την απομάκρυνση του Μπασάρ Άσαντ.
           Η Θέση της Μόσχας έχει γίνει πιο αυστηρή τις τελευταίες ημέρες. Μετά,οι Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα, ότι η διατήρηση του καθεστώτος Assad στην εξουσία δεν ήταν μια προτεραιότητα,ο Bogdanev δήλωσε την Παρασκευή: η Μόσχα δεν συζητά τρόπους, για την προώθηση της αποπομπής του Μπασάρ αλ-Ασαντ ,με την Ουάσιγκτον. "Εμείς δεν διαθέτουμε τέτοιου είδους συνομιλίες."
            Τόνισε ότι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για το συριακό ζήτημα ήταν με την επέκταση στο ειρηνευτικό σχέδιο του Ανάν.
US official Fred Hoff, Ambassador Michael McFaul in Moscow
US official Fred Hoff, Ambassador Michael McFaul in Moscow

             Ωστόσο, το μόνο πράγμα που όλοι οι συμμετέχοντες στα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να συμφωνήσουν είναι ότι το ειρηνευτικό σχέδιο Ανάν έχει αποτύχει. Και τώρα ότι η αποστολή των ΗΠΑ στη Μόσχα έχει κάποιο άλλο αδιέξοδο, η βία στη Συρία θα συνεχίσει να τριγυρνάει, με καμία παγκόσμια δύναμη ή σώμα έτοιμο να παρέμβει για να σταματήσει.
Επιπροσθέτως προς τις επιπλοκές, η σύγκρουση της Συρίας και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα γίνονται άρρηκτα συνδεδεμένα. Ο Αμερικανός αξιωματούχος Hoff, ήξερε ότι όταν φθάσουν στη Μόσχα σε μια σοβαρή μειονεκτική θέση ,μετά το Ιράν ανέφερε τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις, που ήταν σοβαρό το ενδεχόμενο να μην στρέφονται για τρίτο γύρο των πυρηνικών τους συνομιλιών στη Μόσχα στις 18-19 Ιουνίου.
             Πρόσχημα της: Η Δύση απέτυχε να καταλήξει σε «σοβαρές προτάσεις."
             (DEBKA-Net Εβδομαδιαία 544 ήταν η πρώτη από την Πέμπτη το βράδυ, 7 Ιουνίου με την είδηση ​​ότι η Τεχεράνη έχει την υποστήριξη από τις διαπραγματεύσεις.)
            Πάνω από όλα, η Τεχεράνη πήρε την δυσαρέσκεια έναντι της ζήτησης των ΗΠΑ,από την Χίλαρι Κλίντον ότι το Ιράν έρχεται στις συνομιλίες που παρασκευάζονται με «συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό του εμπλουτισμού ουρανίου έως 20 τοις εκατό καθαρότητα».
         Όταν μιλούσε, ήξερε η Κλίντον ,ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα από τους Ιρανούς ,για την αποδοχή αυτής της ζήτησης.
              Η Τεχεράνη επίσης θα πάει στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στη Βιέννη, όπου αντιμετωπίζει την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, τα αιτήματα για το άνοιγμα ύποπτων πυρηνικών εγκαταστάσεων για διεθνή επιθεώρηση.
              Αυτές οι εξελίξεις ,δείχνουν σχετικά προς μία κατεύθυνση: την βαθιά απροθυμία του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ,να παρέμβει άμεσα στη Συρία και την προτίμησή του για τη Ρωσία και το Ιράν για να αναλάβει να έρθει αντιμέτωπος με την εξίσου ισχυρή απροθυμία στη Μόσχα και την Τεχεράνη να βάλει τα χέρια του στη συριακή φωτιά ή να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε διεθνή προσπάθεια να σβήσει τις φλόγες του.
                 Πράγματι, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πιστεύουν ότι καθώς οι φλόγες του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται ήδη έχουν εξαπλωθεί εκεί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να κατηγορηθεί από το αμερικανικό κοινό και τον αραβικό κόσμο για το φρικτό λουτρό αίματος σεκταριστικά.
Και αν για τους ευρωπαίους συμμάχους του Ομπάμα και της Αμερικής κάνουν να αποφασίσει για τη στρατιωτική επέμβαση, θα είναι πολύ αργά για να τα βρουν οι ίδιοι ,που γκρεμίστηκαν σε ένα απύθμενο τέλμα.             http://www.debka.com/article/22069/Russia-and-Iran-back-away-from-the-Syrian-conflict-dump-it-in-America%E2%80%99s-lap-        ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Debkafile:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου