Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η Τουρκία αναπτύσσει στρατεύματα στα συριακά σύνορα.

                 Ο Ασαντ λέει ότι η χώρα του είναι σε μια «πραγματική εμπόλεμη κατάσταση»
       Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τουλάχιστον 15 τεθωρακισμένα που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού.
      Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δήλωσε την Τρίτη,ότι η χώρα του ήταν σε μια πραγματική εμπόλεμη κατάσταση και δεν έδωσε καμία ένδειξη για ηπιότερη προσέγγιση προς την κατεύθυνση υπέρ της δημοκρατίας από την εξέγερση,με παραγγελία προς την νεοδιορισθείσα κυβέρνησή του να κατευθύνει όλες τις πολιτικές προς τη νίκη.
          Η Τουρκία αναπτύσσεται τουλάχιστον 15 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορά της με τη Συρία, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, μέσα σε μια γραμμή μετά από την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού τζετ.
       «Ζούμε σε μια πραγματική εμπόλεμη κατάσταση από όλες τις γωνίες," είπε ο Άσαντ την Τρίτη. "Όταν είμαστε σε πόλεμο, όλες οι πολιτικές και όλες οι πλευρές και όλοι οι τομείς θα πρέπει να κατευθύνονται στη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο."
           Ο Άσαντ σνόμπαρε χώρες που του έχουν ζητήσει να απομακρυνθεί από την εξπυσία, λέγοντας ότι η Δύση "παίρνει και ποτέ δεν δίνει και αυτό έχει αποδειχθεί σε κάθε στάδιο."
       Νωρίτερα την Τρίτη, η Ρωσία δήλωσε ότι η κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού αεροπλάνου δεν πρέπει να θεωρείται ως πρόκληση και προειδοποίησε όλες τις παγκόσμιες δυνάμεις για το περιστατικό να μην πιέσουν για εντονότερη δράση κατά της Δαμασκού.
        Ήταν η πρώτη αντίδραση της Μόσχας μετά την κατάρριψη της Παρασκευής του τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την αεροπορική άμυνα της Συρίας, η οποία έδωσε μια νέα διεθνή διάσταση στην επιδείνωση των συγκρούσεων στη Συρία.             
Smoke rises from buildings following purported shelling in Homs, Syria
Smoke rises from buildings following purported shelling in Homs, Syria. Photo by AP Photo / Shaam News Network

       Οι Συμμάχοι του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, καταδίκασαν την δράση της Συρίας ως απαράδεκτη, αλλά διεκόπη, πριν από οποιαδήποτε απειλή στρατιωτικής αντίδρασης. Η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να προσεγγίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
          "Είναι σημαντικό ότι αυτό που συνέβη δεν θεωρείται ως πρόκληση ή μια προμελετημένη ενέργεια (με τη Συρία),« είπε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του.
            Η Μόσχα έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε πολιτική κλιμάκωση θα είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και απειλούν τις διεθνείς προσπάθειες για να σώσουν ένα ετοιμοθάνατο έξι σημείων ειρηνευτικό σχέδιο που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ και τονΑραβικό Σύνδεσμο με απεσταλμένο τον Κόφι Ανάν.
             "Για άλλη μια φορά, καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργούν αποκλειστικά προς το συμφέρον μιας τέτοιας ατζέντας (το ειρηνευτικό σχέδιο) και να μην λαμβάνουν μέτρα που υπερβαίνουν τα όρια της", ανέφερε το υπουργείο.
        "Πιστεύουμε ότι η καλύτερη πορεία δράσης είναι η συγκράτηση και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των τουρκικών και συριακών πλευρών προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι συνθήκες του περιστατικού."
          Η Συρία παρέχει στην Μόσχα σταθερότητα στην πρόσβασή της στη Μέση Ανατολή, αγοράζει όπλα από τη Ρωσία, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, και φιλοξενεί μόνιμη λιμάνι του ρωσικού ναυτικού στο Ταρτούς, έξω από την πρώην Σοβιετική Ένωση.         http://www.haaretz.com/news/middle-east/report-turkey-deploys-tanks-on-syrian-border-assad-says-country-in-a-real-state-of-war-1.444201            ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου