Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η Συρία κατέριψε τουρκικά μαχητικά

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη της Air Force,από την Μαλάτια απογειώθηκαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν πάνω από τη Μεσόγειο.Η έρευνα και διάσωση στην περιοχή ξεκίνησαν.Οι θέσεις των πιλότων, ως αποτέλεσμα της αναζήτησης βρέθηκαν και οι ομάδες διάσωσης συνέχισαν να εργάζονται.

11:58 ώρα στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, το συγκεκριμένο γεγονός λαμβάνει χώρα,και στις 14:45 ανακοινώθηκε στο κοινό. Τα Νέα από εκείνη τη στιγμή ,έπεσαν σχεδόν σαν βόμβα στην ημερήσια διάταξη της Τουρκίας.Η Εξήγηση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης από το Γενικό Επιτελείο, που έχει πέσει πάνω από την ακριβή εξήγηση γιατί το αεροσκάφος παρά τις ώρες που που πέρσαν δεν επέστρεψε.
Ο Αρχηγός του Επιτελείου ανακοίνωσε τη διακοπή της επαφής με το αεροπλάνο, στην ιστοσελίδα του TSK. Η δήλωση είπε, «ένα αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Μαλάτια[ Erhaç Πλατεία ]σήμερα στις 11:58,έχει χαθεί από το ραντάρ και την ασύρματη επικοινωνία κατά τη διάρκεια πτήσης στην θάλασσα νοτιοδυτικά της επαρχίας Χατάι," ανέφερε η δήλωση. Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος διέκοψε τα αεροσκαφή συνδέσμου, οκτώ μίλια από τα χωρικά ύδατα της Συρίας στα διεθνή ύδατα,εκεί έχει πέσει στη . Στην Μεσόγειο Θάλασσα, νότια-δυτικά της πόλης Χατάι επιχειρήσατε να καλέσετε το αεροσκάφος.
Αναφέρεται στην περιοχή η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε με αεροσκάφη και ελικόπτερα. Από Μερσίνα, και Αλεξανδρέττα δύο φρεγάτες και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή άρχισαν να κινούνται.  Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχική ομάδα έρευνας και διάσωσης,ήταν στην περιοχή, η οποία βρισκόταν οι πιλότοι. Η Ομάδα διάσωσης στην περιοχή με τα F-16, επειχηρούν για να βρούν τους πιλότους,ενώ αρνήθηκαν να δώσουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας των πιλότων. Εν τω μεταξύ, στη Συρία, ο αξιωματούχος είπε ότι η τουρκική πλευρά,στα κανάλια είχαν θλίψη για την πτώση του αεροσκάφους.             http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20821111.asp      ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. H εφημερίδα  Σαμπάχ αναφέρει ότι οι πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αποφοιτήσει από την Σχολή Ικάρων το 2002 και 2009.Το Λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μάγια ισχυρίζεται ότι το μαχητικό καταρίφτηκε από την Συρία,ενώ ξένες πηγές αναφέρουν ότι οι πιλότοι είναι αιχμάλωτοι. Το αεροσκάφος που συνετρίβει ήταν F-4 Φάντομ.Ο Κυβερνήτης του αεροδρομίου στην Μαλάτια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους.Το Russia Today ανέφερε ότι το σκάφος κτυπήθηκε από αεροπειρατές με πυραύλους και συνετρίβει.        http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/06/22/savas-ucagiyla-irtibat-kesildi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου