Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Το Ιράν έχει ξεκινήσει κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων.

             ΤΕΧΕΡΑΝΗ, 12 Ιουνίου. / Ανταποκριτή. ITAR-TASS Κωνσταντίνου Kazeev /. Το Ιράν έχει ξεκινήσει κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων. Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars σήμερα, ο αναπληρωτής διοικητής της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ναυτικού, Ναύαρχος Zamin Αμπάς.
            Σύμφωνα με τον ίδιο, έκαναν μόνο ένα πρώτο βήμα, άρχισαν να σχεδιάζουν πυρηνικά υποβρύχια. "Το Ιράν έχει ειρηνική πυρηνική τεχνολογία, οπότε είναι φυσικό ότι η δημιουργία των πυρηνοκίνητων υποβρύχιων περιλαμβάνονται στην ατζέντα μας», - είπε ο ναύαρχος. Υπενθύμισε ότι κάθε χώρα "έχει το δικαίωμα στην ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των πυρηνικών υποβρυχίων."
Иран приступил к созданию атомных подводных лодок
Фото EPA/ИТАР-ТАСС 

              Προς το παρόν, το Ιρανικό Ναυτικό αγόρασε στις αρχές του 1990, από την Ρωσία και έχει τρία μη πυρηνικά υποβρύχια κλάσης «κιλό» καθώς και "Ghadir", τα οποία παράγει το εθνικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα. Στο τέλος του Μαΐου,του τρέχοντος έτους, αναφέρθηκε ότι οι Ιρανοί εμπειρογνώμονες έχουν καταφέρει να λάβουν τη φροντίδα της επισκευής ενός από τα υποβρύχια στη Ρωσία. Σύμφωνα με τις ιρανικές στρατιωτικές πηγές, έχουν αντικατασταθεί πολλές από τις βασικές μονάδες στο υποβρύχιο "Tareg" / "Star Morning" /, με όλες τις νέες μονάδες, όπως βίδες, ραντάρ και πυραύλους, που παράγονται στο Ιράν.     http://www.itar-tass.com/c1/444645.html  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου