Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επίθεση από την Χρυσή Αυγή στην Θεσσαλονίκη,στον πρόεδρο Μπαχτσέλι.

               O  Μπαχτσελί πρόεδρος της Devlet έκανε περιοδεία στα Βαλκάνια που συνεχίζεται και η ρατσιστική Χρυσή Αυγή και τα μέλη του Κόμματος της,διαμαρτύρονταν για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και κάποιοι ελληνοΚύπριοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία μπροστά από το τουρκικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

                 Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη,ο Μπαχτσελί και η αντιπροσωπεία του επισκέφθηκαν το σπίτι του Ατατούρκ.
              Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια, επισκέφθηκε το βιβλίο υπογράφοντας εδώ στον Κήπο, το βιβλίο «Το σπίτι, όπου ο Ατατούρκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, και η αξία της ιστορίας ποτέ δεν χάνεται, και μετά από αυτή την διαμαρτυρία. Στην πόλη αυτή γεννήθηκε ως Μουσταφά Ατατούρκ, και στη συνέχεια η πατρίδα περπάτησε ακριβώς στα χνάρια του, οι διαφορές έμειναν πίσω από το σύμβολο του Μουσταφά Κεμάλ της αρετής.Στο Προξενείο στον κήπο έκατσε για ανάπαυση για λίγο, και οι Μουσουλμάνοι, του Πολιτισμού και της Παιδείας και οι εκπρόσωποι των συλλόγων συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη .
                              Διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία
               Η επίσκεψη του Μπαχτσελί έφερε την διαδήλωση διαμαρτυρίας από περίπου 60 Έλληνες Κύπριους στο Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
           Η αστυνομία προσπάθησε να λάβει μέτρα μπροστά από το προξενείο για τους Έλληνες φοιτητές,ενώ υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Λίγο μετά την ένταξή τους στην δράση των 40 μελών της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
            Η αστυνομία έλαβε μέτρα για την επίσκεψη Μπαχτσελί,ενώ είχε κάνει έλεγχο κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων μέτρων ασφαλείας γύρω από το τουρκικό Γενικό Προξενείο.
            Μετά τον Κήπο, ο Ιμαρέτ Τζαμί επισκέπτηκε το κάστρο Yedikule στην Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Γενικό Πρόξενο επισκέφθηκε το Biltekin Tugrul.
            Ο Μπαχτσελί και η αντιπροσωπεία του αναχώρησαν για τα Σκόπια από τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.Μετά τον Κήπο, χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δυτική Θράκη,την Κομοτηνή και την Ξάνθη και συναντήθηκε με εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας.          http://www.hurriyet.com.tr/planet/20867692.asp            ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ:Corfiatiko.blogspot.com.   Πιστεύω ότι οι Ελληνικές αντιδράσεις σε τέτοιες επισκέψεις είναι δικαιολογημένες.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου