Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η Επιτροπή του ΟΗΕ βλέπει την κατάσταση στη Συρία και υπογράφει μια μη διεθνή ένοπλη σύρραξη.

             ΓΕΝΕΥΗ, 27 Ιουνίου. / Ανταποκριτή. ITAR-TASS Ίλια Dmitryachev /. Η κατάσταση στη Συρία "παρουσιάζει σημεία μη διεθνής ένοπλης σύρραξης», ενώ η «επικινδυνότητα επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς." Το συμπέρασμα αυτό περιέχεται σε μια ενημερωμένη έκδοση της έκθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής σε πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, που παρουσιάζονται σήμερα εδώ ,στο πέρασμα του από την 20ή σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
            "Παρά τη συμφωνία" για να σταματήσει την ένοπλη βία, "η καταπολέμηση της επιδεινώθηκε σημαντικά κατά την περίοδο αναφοράς / 22 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους / και εξαπλωθηκε σε άλλες περιοχές και δεν επηρεάζεται από τα προηγούμενα επίπεδα» - λέει το έγγραφο.
Η έκθεση κατηγόρησε την κλιμάκωση της σύγκρουσης και στις δύο πλευρές. «Η συριακή ηγεσία ενίσχυσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε περιοχές που θεωρούνται προπύργιο των αντι-κυβερνητικών ένοπλων ομάδων, ή εκείνους που τους υποστηρίζουν," - Στον ΟΗΕ λένε οι ειδικοί, επισημαίνουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό πολυβόλα όπλα, πυροβολικό και άρματα μάχης, καθώς και «όλα τα άλλα - μέσα της πολιτικής αεροπορίας. "       Комиссия ООН видит в ситуации в Сирии признаки немеждународного вооруженного конфликта
Фото EPA/ИТАР-ТАСС                  http://www.itar-tass.com/c1/457814.html      ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου