Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σχετικά με την ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κοντά στα σύνορα με τη συμμαχία.

           ΜΟΣΧΑ, 7 Ιουνίου. / ITAR-TASS /.Το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, για τη δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με τη συμμαχία.
              "Οι φόβοι που αναφέρονται από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, στερούνται κάθε λόγου - δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Αλέξανδρος Lukashevich -. Με πολλούς τρόπους, όπως καταλαβαίνουμε, ότι υποκινούνται από απόπειρες από ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ ,να αναβιώσουν την" απειλή από την Ανατολή ", τυπικά, της περιόδου του" ψυχρού τον πόλεμο. "
            "Οι επισκέψεις αυτές δεν είναι συνδεδεμένες με τη δήλωση πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Σικάγο,ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις σχέσεις με τη Ρωσία στο επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης" - πρόσθεσε ο διπλωμάτης.               
МИД РФ опроверг заявление генсека НАТО о наращивании   Россией числа военных объектов вблизи границ с альянсом
Фото ИТАР-ТАСС 

               "Είναι γνωστό στους εταίρους μας τα τελευταία χρόνια, ότι η ρωσική πλευρά έχει, για παράδειγμα, σοβαρή μείωση των βαρέων όπλων στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, και σε γενικές γραμμές τη μεγαλύτερη συμβολή στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τη στρατιωτική κληρονομιά του« ψυχρού πολέμου »- υπενθύμισε ο Lukaszewicz.
                Ο διπλωμάτης εξήγησε ότι «αν μιλάμε για τα πιθανά μέτρα ,που προσδιορίζονται στο Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ,με την έκφρασή του στη ζωή, θα εξαρτηθεί από το πόσο αυτά τα σχέδια θα πρέπει να εφαρμοστούν ,από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ,για το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη."
             «Προκειμένου να διευκρινιστούν οποιεσδήποτε ανησυχίες, μεταξύ άλλων όσον αφορά την στρατιωτική αυτοσυγκράτηση, υπάρχει ένα Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας - είπε ο Lukaszewicz -. Έτσι, σε αυτήν τη μορφή, έχουμε επανειλημμένα θέσει το ζήτημα του συνεχούς εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης των στρατιωτικών υποδομών κοντά στα ρωσικά σύνορα, η ανάγκη να κωδικοποιηθούν οι υποχρεώσεις της Νατοϊκής άσκησης συγκράτησης και, ιδίως, να μην προωθήσει την ανάπτυξη σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μόνιμη βάση. "                  http://www.itar-tass.com/c12/441336.html   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου