Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι Ρώσοι διαψεύδουν τα Δυτικά δημοσιεύματα για αποστολή στρατευμάτων στην Συρία.

         Η διεθνής σύγκρουση γύρω από τη Συρία έχει αρχίσει να επιταχύνεται. Όλες οι επίσημες δηλώσεις ότι ο κόσμος μπορούσε να ακούσει από τον Πούτιν και τον Ομπάμα κατά τη συνάντησή τους ,στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20, ήταν απολύτως μη κατατοπιστική. Εν τω μεταξύ, ανώνυμες πηγές προσθέτουν περισσότερο λάδι στη φωτιά της κρίσης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στη Συρία. Ο στόχος όλων αυτών είναι να καταστεί η Ρωσία να μοιάζει με ένα επιτιθέμενο. Παραδόξως, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν την τάση να εξηγήσουν ή να σχολιάσουν οτιδήποτε.
        Εν τω μεταξύ, η σιωπηρή αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ανοιχτό στάδιο. Μια ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών ζήτησε από το Πεντάγωνο να καταγγείλει τη σύμβαση με την Rosoboronexport,τον γίγαντα της άμυνας εξαγωγών της Ρωσίας.Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η ρωσική εταιρεία έστειλε μια παρτίδα "που φέρουν δεξαμενές" (Mi-25 ελικόπτερα) στη Συρία. Επιπλέον, θέλουν να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Rosoboronexport. Είναι πολύ πιθανό ότι οι αμερικανικές τράπεζες δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν τους λογαριασμούς της ρωσικής κατασκευαστικής εταιρίας όπλων.
             Η ιστορία για την παράδοση των ρωσικών ελικοπτέρων στη Συρία βασίστηκε σε πρώτες πληροφορίες. Η μπάλα τροχαίο, όταν δήλωσε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, κατηγόρησε τη Μόσχα,και το καθεστώτος του οπλισμού Μπασάρ Ασαντ. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσθέτουν λίγο αργότερα ότι η Κλίντον μιλούσε για τα παλιά ελικόπτερα μάχης, τα οποία λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της Συρίας,κατά τη σοβιετική εποχή. Ωστόσο, πρόσθεσε, τα ελικόπτερα είχαν λάβει πρόσφατα τεχνική εξυπηρέτηση στη Ρωσία. Για να το πω με λίγα λόγια, πηγαίνει για την εκτέλεση της παλαιάς σύμβασης. Αυτό είναι και οι Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν πάρα πολλά. Σύμφωνα με αυτούς, η Ρωσία εκτελεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της με τη Συρία.
             Αξίζει να σημειωθεί ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα ότι κανείς στις ΗΠΑ δεν επρόκειτο να έρθει σε σύγκρουση με τους Ρώσους κατασκευαστές όπλων. Ωστόσο, η σύγκρουση παραμένει άλυτη. Η τύχη των δύο ρωσικών ελικοπτέρων και το Alaid πλοίο, που τους μετέφερε είναι ακόμα ασαφής. Η Ρωσία μπορεί να λάβει αντίμετρα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης.
      Ο επικεφαλής του Κέντρου για την Ανάλυση του διεθνούς εμπορίου όπλων, ο Igor Korotchenko, δήλωσε ότι οι φήμες για τα ελικόπτερα Mi-25, επί του ανωτέρω πλοίου, δημιουργήθηκαν για το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τη συριακή διένεξη. Οι δυνάμεις που είτε θέλουν να αλλάξουν τη στάση της Ρωσίας σχετικά με τη Συρία ή να υπονομεύσουν τη διεθνή διάσκεψη για το πρόβλημα της Συρίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις φήμες για να επιτύχουν τους στόχους τους, είπε ο εμπειρογνώμονας.
            Για την ώρα, δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις πληροφορίες σχετικά με το φορτίο επί του Alaid.Στην Rosoboronexport,οι αξιωματούχοι είπαν στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets ότι δεν σχολίασαν την κίνηση των φορτίων τους.Η FEMCO - η εταιρεία στην οποία ανήκει το σκάφος - και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν δώσει κάποιες παρατηρήσεις είτε.
Σύμφωνα με τον Korotchenko, η απόφαση να σταματήσει το Alaid ,κοντά Βρετανία ήταν παράνομη. "Αν είναι στρατιωτικό υλικό που αποστέλλεται στη χώρα , δεν μένει στο πλαίσιο των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τότε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά το εν λόγω σκάφος είναι παράνομα. Είναι μόνο μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που μπορεί να εξυπηρετήσει, το μόνο θεμιτό παράγοντα για τη Ρωσία, να μην παραδώσει τα όπλα σε αυτή τη χώρα, "είπε ο εμπειρογνώμονας.
            Πολλά δυτικά και αραβικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Ασαντ. Οι εκθέσεις αυτές εμφανίζονται στη Δυτικές και αραβικές εκδόσεις σχεδόν κάθε μέρα. Μάλιστα, η πληροφορία αυτή δεν είναι αλήθεια για το γεγονός - αυτό είναι καθαρά υποθετικό, η Rossiiskaya Gazeta έγραψε. Η Μόσχα θα πρέπει να κατηγορηθεί για την αποστολή σε state-of-the-art ελικόπτερα μάχης στη Δαμασκό ή την ανάπτυξη μεγάλων πολεμικών πλοίων κοντά στην ακτή της Συρίας. Οι επιθέσεις ενάντια στη Μόσχα και οι πληροφορίες εξακολουθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και αναφέρεται σε ένα άλλο παράδειγμα.Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν υποτίθεται ότι προτίθενται να διεξάγουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στα συριακά νερά. Η είδηση ​​εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα φιλοδυτική Αραβικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με αναφορές σε ανώνυμες πηγές.
           Τακτοποίηση με μεγάλες διεθνείς ασκήσεις είναι το τελευταίο πράγμα που τα στρατεύματα του Ασαντ χρειάζονται τώρα. Επιπλέον, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τη Ρωσίας και τη Κίνα να στείλουν στρατεύματα στην περιοχή που τυλίχθηκε πλήρως σε εμφύλιο πόλεμο. Ως επιστέγασμα όλων, η Ρωσία και η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη στρατιωτική λύση της σύγκρουσης της Συρίας. Μήπως η Δύση θέλει να επεκτείνει τον "άξονα του κακού;"
            Παραδόξως, η Ρωσία δεν δείχνει μεγάλη αντίδραση σε τέτοιες προκλητικές εκθέσεις. Η επίσημη απάντηση εμφανίστηκε μόνο μετά τις φήμες για τις ασκήσεις, και ένα μεγάλο πολεμικό πλοίο του Στόλου της Βαλτικής Ρωσίας που υποτίθεται ότι έχει σταλεί στη Συρία. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι απέρριψαν τις πληροφορίες και αναγνώρισαν το γεγονός του πολέμου,με πληροφορίες που διεξάγονται εναντίον της Ρωσίας.
          Όσο για τα υπόλοιπα, η Ρωσία προτιμά να κρατήσει τη σιωπή. «Δυτικές εταιρείες[ τηλεόραση και εφημερίδες,] κυρίως αραβικών συναδέλφων τους, διατηρούν την υποβολή εκθέσεων σχετικά με επιθετικά σχέδια των Ρώσων. Η σιωπή του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ειδικότερα, και της διοίκησης της χώρας εν γένει είναι απαράδεκτη. Δεν είναι σαφές γιατί οι ρωσικές αρχές θέλουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό εάν η χώρα δεν έχει επίσημη και σαφή θέση για την τύχη του ρωσικού λαού στην Ταρτούς και σε άλλες πόλεις της Συρίας. Δεν μπορεί η Ρωσία να έχει ορισμένα σχέδια για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή;                         http://english.pravda.ru/world/asia/20-06-2012/121436-west_russia_syria-0/       ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου