Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ!

           ΑΓΚΥΡΑ, 24 Ιουνίου. / Tου Ανταποκριτή. ITAR-TASS Κυρίλλου Zharov /.Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε στόχους από το  Κουρδικό Εργατικό Κόμμα / ΡΚΚ / στο βόρειο Ιράκ. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας.
             Η πράξη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την παραλαβή της σχετικής νοημοσύνης στην ορεινή περιοχή Καντίλ . Μαχητικά αεροσκάφη από 22 έως 24 Ιουνίου, χτύπησαν  εννέα ομάδες στόχων. Μεταξύ αυτών, τα καταφύγια και τις σπηλιές που χρησιμοποιούνταν από τους αντάρτες. Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι στόχοι ήταν εντελώς έκπληκτοι και τα  αεροπλάνα με επιτυχία  εκτέλεσαν την αποστολή και επέστρεψαν στη βάση.           
ВВС Турции нанесли удар по объектам курдских боевиков в Северном Ираке
EPA PHOTO / ITAR-TASS
             Η τρέχουσα λειτουργία έγινε γιατί στις  19 Ιούνη αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε τρεις στρατιωτικές θέσεις που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα στην επαρχία Χακάρι. Οι εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν βαρέα όπλα και μεγάλη κάνη από όπλα. Στην επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες και περίπου 20 τραυματίες. Περισσότεροι από 30 τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Η περιοχή συνέχισε τις λειτουργίες εδάφους, για να βρει και να εξουδετερώσει τους μαχητές.
               Από το 1984, θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση το PKK και μάχεται για αυτονομία στην κουρδική εθνότητα, που ζουν κυρίως σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων και το σαμποτάζ των Κούρδων εξτρεμιστών  σκοτώθηκαν, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, περισσότεροι από 45 χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων  πολίτες.         http://www.itar-tass.com/c1/455227.html           ΑΠΟΔΟΣΗ :Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου