Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ex-ΗΠΑ. επίσημο: η αμερικανική κυριαρχία πάνω από την Μέση Ανατολή- η ειρηνευτική διαδικασία τελειώνει !

            Μιλώντας στο Προεδρικό Συνέδριο στην Ιερουσαλήμ, ο Richard Haass ,λέει ότι στην Μέση Ανατολή τα γεγονότα, στην κρίση με το Ιράν, δεν θα επηρεάσουν τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
           Η εποχή της κυριαρχίας των ΗΠΑ κατά την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή έρχεται στο τέλος, ένας πρώην κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι κατά την τέταρτη διάσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι αυτό που θα συμβεί στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει την επερχόμενη προεδρία των ΗΠΑ,στις εκλογές.
        Αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή ,είπε ότι θα σταματήσει τις προσπάθειες της ειρήνης την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες είπε ότι οι θεατές του συνεδρίου το «δικό τους συμπέρασμα για το πώς να μην κάνουν λάθη τα οποία είναι κοντά στα μάτια τους. Δεν μπορείτε να κάνετε έρωτα και δεν μπορείτε να κάνετε ειρήνη με τα μάτια ανοιχτά."

         "..;. Το παρελθόν είναι νεκρό. Δεν μπορείτε να τοδιορθώσετε .Μπορείτε να διορθώσετε κάτι που είναι νεκρό; Μπορείτε να διορθώσετε το παρελθόν; Έμφαση σχετικά με το μέλλον. Θα πρέπει να αναλάβουν τους κινδύνους», πρόσθεσε, λέγοντας: «Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο ειδών λαθών. Εσείς δεν κάνετε τίποτα και ότι είναι λάθος, ή να κάνετε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει τα λάθη. "
             "Είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε, να κάνουμε κάτι και ίσως θα έχετε επιτυχία. Αν δεν προσπαθήσετε, δεν θα κάνετε λάθος, αλλά δεν θα έχει επιτυχία", πρόσθεσε.
             Μιλώντας σχετικά με την πιθανή επίδραση ότι οι πρόσφατες αναταραχές στην περιοχή ,θα μπορούσαν να έχουν επίδραση για την ειρηνευτική διαδικασία,ο Ρίτσαρντ Χας, πρώην διευθυντής του πολιτικού σχεδιασμού του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον ένα τέτοιο μεγάλο μέρος στις μελλοντικές διπλωματικές εξελίξεις.

             «Τα ζητήματα του Ιράν και της Αραβικής ανακατατάξης θα κυριαρχήσουν στη Μέση Ανατολή,στην ατζέντα, και την ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ,και θα είναι λιγότερο κυρίαρχη πτυχή της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Haass
          Ο πρώην Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η «αμερικανική εποχή της κυριαρχίας της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή τελειώνει. Περισσότερη ευθύνη θα πέσει στους ώμους των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων."
           Αναφερόμενος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δήλωσε ότι "συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, τσην κρίση με το Ιράν, θα έχουν μικρή έως καθόλου επίδραση στις εκλογές."
". Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τον Νοέμβριο, οι ΗΠΑ,ότι γίνεται με το Ιράκ, και στις αναλήψεις στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί ο ρυθμός, θα μπορούσε να εξαρτηθεί από το ποιος είναι πρόεδρος», είπε, προσθέτοντας: «Ενδοοικογενειακά ζητήματα θα κυριαρχήσουν στην επόμενη Προεδρία, δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει,είπε ο Haass. "
           Επίσης, αναφερόμενος στις εκλογές στις ΗΠΑ νωρίτερα στη συνεδρίαση, ο πρώην Πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Dore Gold, δήλωσε ότι πίστευε ότι «οι υποψήφιοι των ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν διαφορετική βάση για τις προδιαθέσεις τους, αλλά θα προσεγγίσουν το Ισραήλ με τον ίδιο τρόπο."              http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/ex-u-s-official-american-dominance-over-mideast-peace-process-is-ending-1.440213        ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου