Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Εκκενώθηκαν κατοικίες στο Fethiye,[απέναντι από την Ρόδο και την Σύμη] από το φόβο για το τσουνάμι.

           Ο Δήμαρχος της Περιφέρειας Oλουντενίζ Φεδιγιέ, Mugla, ανάλογα με την κλίμακα του σεισμού με μέγεθος 6 Ρίχτερ που συνέβη την Κυριακή, τότε που οι εργαζόμενοι είχαν συνηθίσει τις δονήσεις των μετασεισμών, ανακοινώθηκε ότι έρχεται τσουνάμι ύψος 50 μέτρων και πανικοβλήθηκαν.Στο Fethiye και το Demre το πρωί, οι κάτοικοι άδειασαν τα σπίτια και τα χωριά τους,και πολλοί άνθρωποι συνέρρεαν σε περιοχές υψηλού υψομέτρου. Στο Παρατηρητήριο Καντίλι και στην hurriyet.com.tr,το Κέντρο Παρακολούθησης τσουνάμι στην σεισμόπληκτη περιοχή, οι εμπειρογνώμονες, προέβησαν σε δηλώσεις για να διευκολύνουν τον πανικό , και στο τέλος είπαν ότι η φήμη για το τσουνάμι ήταν λάθος.

             Αυτό συνέβη την Κυριακή από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο όταν ο σεισμός 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός με επίκεντρο το Ολουντινέζ, τότε ένας μεγάλος αριθμός μετασεισμών σημειώθηκαν,και είχαν αναστατώσει τους ανθρώπους. Τέλος, το διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα εξάπλωσαν την φήμη "για τα 50 μέτρα που θα ήταν το τσουνάμι και προκάλεσε πανικό στον πληθυσμό που φημολογείται ότι θα συνέβαινε την Κυριακή το πρω'ί'.. Αποδέσμευσαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Επαρχίας Karadere Kumluova Fethiye και πήγαν σε ορεινή περιοχή ύψους 3 χλμ στην έξοδο του ουζακλακτάκι . Ρυμουλκούμενα φορτηγά και τρακτέρ γεμάτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το το πρωί, πολλοί άνθρωποι τέθηκαν σε μία δύσκολη πρόβλεψη.           

  http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20757821.asp                ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ :Corfiatiko.blogspot.com.      Προσοχή και εδώ για τις φήμες που κυκλοφορούν περί σεισμού χωρίς να δίνουν περιοχή και ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου