Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Βρετανικές δυνάμεις στη Συρία, ο Άσαντ δήλωσε ότι βρίσκετε κάτω από επίθεση.

        Ανεπιβεβαίωτες πρώτες αναφορές από βρετανικές, γαλλικές και τουρκικές πηγές λένε ,ότι Βρετανοί των ειδικών δυνάμεων πέρασαν από την Τουρκία στη βόρεια Συρία την Τρίτη 26, Μαΐου, και προχώρησαν μέχρι 10 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της χώρας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν σφοδρές μάχες γύρω από το Προεδρικό φρούριο στα περίχωρα της Δαμασκού.
         Οι στρατιωτικές πηγές του debkafile σημειώνουν ότι αυτή η ένωση για την υπεράσπιση στο προεδρικό μέγαρο ,του Μπασάρ Άσαντ στο όρος Qaisoun ,με θέα στη Δαμασκό.
Βρετανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί τρέχουν να πάρουν συνεντεύξεις από δεκάδες στρατιώτες της Συρίας που συνελήφθησαν και είναι αιχμάλωτοι από δυνάμεις ανταρτών και θα μεταφερθούν στα       Ελεύθερα κέντρα στρατού στη Νότια Τουρκία. Αλλά αυτή τη φορά, σε συνδυασμό με τις δύο αυτές εξελίξεις, αναφέρεται κεντρική και συντονισμένη στρατιωτική δράση στο εσωτερικό της χώρας με ετοιμοπόλεμους στρατιώτες, ή ακόμα και την έναρξη της δυτικής επέμβασης ενάντια στο καθεστώς Άσαντ.             
British special forces on field mission

           Αργότερα την Τρίτη, πηγές του Κόλπου από τον στρατό επιβεβαίωσαν την παρουσία των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία.
Στρατιωτικές πηγές μας εκτιμούν ότι η βρετανική στρατιωτική μονάδα στη Συρία, αν επιβεβαιωθεί, έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει την πρώτη ασφαλή ζώνη κατά μήκος της Συρίας και των τουρκικών σύνορων, που πρέπει να ακολουθούνται από περισσότερες δυτικές στρατιωτικές επιδρομές για τη δημιουργία πρόσθετων ζωνών ασφαλούς ασύλου σε άλλα μέρη της Συρίας .
Αυτή η συνέχεια της δράσης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Συρία, τη Ρωσίας και το Ιράν (+ Χεζμπολάχ)με απαντήσεις στο αρχικό στάδιο της λειτουργίας.
Η αναφερόμενη βρετανική εισβολή, αν επιβεβαιωθεί, συνέβη στο τέλος της ουράς της 24-ώρης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ισραήλ την Τρίτη και θα έθετε μια άμεση πρόκληση για επαναλάβει την προειδοποίησή του ότι η Μόσχα δεν θα ανεχθεί δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και να εμποδίσει ενεργά αυτή. Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδώσει από την Τεχεράνη.
         Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η διπλή στρατιωτική κίνηση εναντίον του Άσαντ συνέβη και ώρες πριν από τις ΝΑΤΟ'ι'κές "διαβούλευσεις" στις Βρυξέλλες για την κατάρριψη ενός τουρκικού πολεμικού αεροπλάνου από τη Συρία την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιουνίου, που η Άγκυρα δήλωσε τη Δευτέρα "δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι."
            Η διπλή λειτουργία - η βρετανική εισβολή ,αν αναφερθούν και μεγάλες σύγκρουσεις στη μπροστινή πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου Ασάντ - φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τις ρωγμές στο καθεστώς του και να επιταχύνει τελική την διάλυση του.            http://www.debka.com/article/22133/British-forces-in-Syria-Assad-presidential-compound-said-under-attack         ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. Η είδηση είναι ανεπιβεβαίωτη και μεταδίδεται στα ελληνικά με κάθε επιφύλαξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου