Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος ελπίζει για τη χρηματοδοτική βοήθεια από τη Μόσχα.

           Η κυβέρνηση της Κύπρου ζήτησε από τη ρωσική πλευρά να παράσχει ένα δάνειο πέντε δισ. ευρώ. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι το ποσό αυτό ισούται με το 25 τοις εκατό του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.
        Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Κύπριοι έχουν χάσει την πρόσβαση στις εξωτερικές αγορές, αλλά οι αρχές της Δημοκρατίας ,για την αναγκαία ρευστότητα και την περαιτέρω κεφαλαιοποίηση των τραπεζών,απευθύνθηκαν στην Μόσχα.. Λόγω των προβλημάτων των Ελλήνων Κυπρίων,τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φέρουν σημαντικούς κινδύνους - κατά τα 23 δισ. ευρώ, αναφέρει η Delovoe.TV. Κατά το παρελθόν έτος, όπως το "The View", στην Κύπρο, η Ρωσία χορήγησε δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ.
           Η Κύπρος μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας και θα επιδιώξει σύντομα εξωτερική διεθνή βοήθεια. Να πάρει ένα δάνειο από τη Μόσχα δεν σημαίνει κατ 'ανάγκη την απόρριψη της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ: το πιθανότερο, οι Κύπριοι θα πρέπει με επιπλέον κεφάλαια να διασώσουν το τραπεζικό σύστημα.Η Κύπρος πριν από το τέλος του μήνα έπερεπε να βρει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση,για την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας,την Λαϊκή Τράπεζα.

               Προηγουμένως, η Moody υποβάθμισε τις αξιολογήσεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο: Τράπεζα της Κύπρος και η Ελληνική Τράπεζα, είπε dp.ru. Αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρος έχει μειωθεί από Β1 σε Β2, βαθμολογία,της Ελληνικής Τράπεζας μειώθηκε από Β1 έως Β3. Κύπρος Λαϊκή Τράπεζα, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου, η μείωση εξακολουθεί να περιμένει. Η Βαθμολογία της μπορεί να υποβαθμιστεί σε Β3 σήμα.          http://www.pravda.ru/news/world/13-06-2012/1117887-kipr-0/              ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου