Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η Τουρκία θα αγοράσει μεγάλου βεληνεκούς σύστημα πυραύλων με 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

                    Σε απάντηση στις περιφερειακές εντάσεις, η Τουρκία θέλει να αγοράσει νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας πυραύλων.
                   Η Τουρκία σχεδιάζει να δαπανήσει 4 δις δολάρια για ένα νέο μεγάλης εμβέλειας αμυντικό σύστημα πυραύλων αέρος, σε απάντηση στην αύξηση των περιφερειακών εντάσεων,ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman την Τετάρτη.
                   Σύμφωνα με την έκθεση, τέσσερα συστήματα είναι υπό εξέταση: Οι ΗΠΑέχουν το PAC-3 πυραυλικό σύστημα Patriot,τα S400 της Ρωσίας, της Κίνας το FD2000 και το SAMP-T πυραύλων που παράγεται από τη γαλλο- ιταλική κοινοπραξία Eurosam.                
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan, June 12, 2012.
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses members of his party at the parliament in Ankara, June 12, 2012. Photo by AFP

                    Η απόφαση με την οποία η Τουρκία θα αγοράσει το σύστημα, πρόκειται να γίνει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουλίου.
                  Σύμφωνα με τη Ζαμάν, η απόφαση να αγοράσει ένα μεγάλου βεληνεκούς πυραυλικό σύστημα είχε ληφθεί λόγω της αυξημένης ανάπτυξης παρόμοιων συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς για ολόκληρη την περιοχή.
                 Τον Σεπτέμβριο, η Τουρκία δήλωσε ότι θα αναστείλει όλες τις σχέσεις της αμυντικής βιομηχανίας με το Ισραήλ, μετά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που είχαν υποβαθμιστεί.
                  Η απόφαση θεωρήθηκε ως μέρος μιας σειράς μέτρων επιβολής κυρώσεων εναντίον του Ισραήλ πάνω από την άρνηση της τελευταίας να ζητήσει συγγνώμη για τη δολοφονία εννέα Τούρκων υπηκόων με προορισμό τη Γάζα,του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας το 2010.     http://www.haaretz.com/news/middle-east/report-turkey-to-purchase-4-billion-long-range-missile-system-1.436163     ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου