Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Λονδίνο 2012: Ολυμπιακοί Αγώνες με φόβο.

        Επτά χρόνια πριν, όταν η Μεγάλη Βρετανία κέρδισε το διαγωνισμό για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, υπήρχε η προσδοκία ότι ο Δήμος του Λονδίνου θα πρέπει να καταβροχθίζει φθηνές πιστώσεις και mega-μπόνους. Λίγες μέρες αργότερα,οι τρομοκράτες οργάνωσαν μια σειρά εκρήξεων στα δημόσια μέσα μεταφοράς του Λονδίνου, σκοτώνοντας 52 ανθρώπους. Στη συνέχεια, ήρθε η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι προσδοκίες του εύκολου χρήματος έχουν αποτύχει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι έτοιμοι σε μια σφιχτή οικονομία, όπου οι μόνες περιοχές που δεν υπόκεινται σε μέτρα εξοικονόμησης είναι η ασφαλεία των επιχειρήσεων που ευδοκιμεί στο φόβο.

      Η Ολυμπιάδα του Λονδίνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιούλιου - 12 Αύγουστου , θα πρέπει να παρακολουθήσει 150.000 αθλητές και αθλήτριες από 205 χώρες. Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει θεώρηση εισόδου. Tην τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατόν είκοσι αρχηγοί κρατών.
         Ο αρχικός προϋπολογισμός για τους Αγώνες της,ήταν £ 2,37 δισεκατομμύρια ,αλλά ξεπέρασε τα £ 10 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με το Sky News, θα φτάσει τα 24 δισ.. Πάνω από £ 1.000 εκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για την ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ολυμπιακή μασκότ - ο μονόφθαλμος[ πλάσμα] "Wenlock" - είναι ντυμένος σαν αστυνομικός.

           Η RAND Corporation, έχει αναπτύξει και περιγράφει λεπτομερώς ,27 πιθανά σενάρια απειλών. Για την αντιμετώπισή τους, 48.000 αστυνομικοί και 13.500 στρατιώτες συμμετείχαν, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος των βρετανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. Συστοιχίες πυραύλων "Γη-to-air" και τα όπλα με ήχο που δημιουργούν ένα ανυπόφορο ήχο μέσα στο κεφάλι του θύματος είχαν τοποθετηθεί στις στέγες των σπιτιών.Οι Κηφήνες είναι έτοιμοι για τον έλεγχο του εναέριου χώρου.

            Όλες οι μεγάλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις περιβάλλονται από ένα φράχτη με υψηλή τάση, 55 ομάδες εκπαιδευμένων σκύλων περιπολίας έχουν δημιουργηθεί. Επιπλέον,υπάρχει ένα αεροπλανοφόρο αγκυροβολημένο στο Τάμεση. Το πλοίο διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να διεξάγουν ηλεκτρονική παρακολούθηση και υποκλοπή σε τυχόν ύποπτες διαπραγματεύσεις. Στο πλοίο υπάρχουν 40 ελικόπτερα για την προσγείωση των δύο χιλιάδων πεζοναυτών και 20 μαχητές.               Το αεροπλανοφόρο είναι εξοπλισμένο με εντυπωσιακά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Είναι η μεγαλύτερη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
          Μιλάμε όχι μόνο για τα μέσα του, την αντανάκλαση της εξωτερικής επίθεσης, αλλά και εισβολή στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, γιατί τώρα οι τρομοκράτες κάνουν αναζήτηση στο εσωτερικό της χώρας. "Ο νόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου", που εγκρίθηκε το 2006, αναφέρει τη χρήση της αστυνομίας, των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού εναντίον σε κάθε έκφραση διαμαρτυρίας.
         Κατά τη στιγμή της διοργάνωσης, απαγορεύονται οι αγώνες,οι απεργίες, οδός εμπορίας, και τυχόν εταιρικές συναντήσεις που δεν λαμβάνουν επίσημη έγκριση. Οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν μετά τους δρόμους.Η Αστυνομία είχε χορηγήσει το δικαίωμα να συλλάβουν ζητιάνους και ύποπτα πρόσωπα σε νωχελικά βόλτες και όσοι φοράνε φούτερ με κουκούλα, και εκείνοι που διαδίδουν διαφημίσεις με οτιδήποτε άλλο εκτός από τους Ολυμπιακούς χορηγούς.
           Η βρετανική πρωτεύουσα διαθέτει έναν αριθμό ρεκόρ με κάμερες παρακολούθησης. Τοποθεσίες όπου τα πλήθη είναι δυνατόν να ελεχτούν, έχουν εγκατασταθεί βιομετρικοί σαρωτές για να ελέγξουν τα δελτία ταυτότητας, τα συστήματα επιτήρησης που αναγνωρίζουν πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, οι επιδημίες στο σύστημα ελέγχου, καθώς και νέα αστυνομικά τμήματα, κυρίως στις μουσουλμανικές περιοχές του Westminster.
            Η αστυνομία φοβάται ότι θα γίνει το Λονδίνο το κέντρο της πορνείας.Ο Dennis Hof, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πορνείου στη Νεβάδα, είπε στο BBC ότι αναμένεται εισροή εμπόρων στο Λονδίνο, και τουλάχιστον, «1.000 κορίτσια πρέπει να εισάγονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική από τις αλβανικές συμμορίες που ασχολούνται με σεξ και ναρκωτικά. "Η Πρόβλεψή του βασίζεται σε αυτό που είδε το 2010,στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ.
           Βέβαια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν ήταν ποτέ ασφαλής. Σκεφτείτε πίσω από τις σφαγές των φοιτητών στην Πόλη του Μεξικού το 1968, μια επίθεση συμμοριών στο Λος Άντζελες το 1984 και η δολοφονία των ισραηλινών αθλητών στο Μόναχο το 1972. Αλλά τα αθλητικά φεστιβάλ πρέπει να προστατεύονται από αεροπλανοφόρα, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα;Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σήμερα έχει χάσει το νόημά τους »για να ενώσουν τα έθνη ως μια κοινότητα" μέσω του αθλητισμού. Σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο νεο-φιλελεύθερος δούρειος ίππος με στόχο την επέκταση των επιχειρήσεων και την αντιστροφή των βασικών πολιτικών ελευθεριών.
            Κατά τη διάρκεια της κρίσης,το πραγματικό όφελος θα λαμβάνεται μόνο από το Κατάρ και τη Σαουδική,από μεγιστάνες που αγόρασαν το Ολυμπιακό ακίνητο και την επιχείρηση,και βρίσκονται στο φόβο. Οι βρετανικές αρχές είχαν επιλέξει τη βρετανική ιδιωτική στρατιωτική επιχείρηση που η G4S patronizes του Ισραήλ ,δοκίμασε σε σημεία ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς και την ασφάλεια στην διαβόητη φυλακή στη Ραμάλα , ως επίσημος προγραμματιστής, διανομέας και εκμεταλλευτής της ασφάλειας.Η Ofer φυλακή είναι διαβόητη για τα βασανιστήρια των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Το βρετανικό Κοινοβούλιο επέκρινε έντονα την επιλογή αυτή και προσπαθεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους η επιχείρηση έγινε επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο δημοσιογράφος Tony Gosling, ο οποίος αναφέρθηκε στο RT, με μια ειδοποίηση, λέγοντας ότι αυτή ήταν μια ιδιωτική εταιρεία που έχει διαρροή και την ιδιωτικοποίηση της βρετανικής αστυνομίας. Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο στον κλάδο της ασφάλειας απασχολεί 630.000 άτομα. Διατηρεί ώστε στις φυλακές, η κράτηση να γίνεται σωστά. Την προστασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις, Εχει υπό την προστασία της VIP-πρόσωπα, πρεσβείες, αεροδρόμια και δραστηριοποιείται σε 125 χώρες. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η G4S εστιάζει σε αυτό που αποκαλεί «την υποστήριξη της ζωής σε ακραίες συνθήκες."

        Η ασφάλεια αποτελεί πλέον μια εμπορική άνθηση. Με την απειλή της παγκόσμιας καταστροφής που είναι τόσο κοντά όσο ποτέ, οι πλούσιες και ισχυρές ελίτ σε όλο τον κόσμο προσβλέπουν σε ένα πιο ήρεμο και σίγουρο τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα, μιλάμε για την εταιρική ασφάλεια και την εξόρυξη τεράστιων κερδών από τη χρήση του φόβου που δημιουργήθηκε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια άλλη διαδικασία - την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της εξωτερικής ανάθεσης του τομέα της ασφάλειας (μεταβίβαση των δημόσιων λειτουργιών για τους ιδιώτες επιχειρηματίες), στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.      
Lyuba Lulko

Pravda.Ru               http://english.pravda.ru/society/stories/15-06-2012/121395-london_olympic_games-0/           ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου