Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Παγκόσμιος πανικός για τις Ελληνικές εκλογές!

        (Reuters) - Η απειλή της κρίσης σαρώνει στις παγκόσμιες αγορές, την επόμενη εβδομάδα, αν στις εκλογές στην Ελλάδα, ζητήσουν μια πανικόβλητη φυγή από τη ζώνη του ευρώ, έχει τη χάραξη πολιτικής από το Πεκίνο προς Ζυρίχη,που ετοιμάζονται να προστατεύσουν τα νομίσματα και τις οικονομίες τους από μια ανεπιθύμητη φυγή.
            Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας,και ο Πρόεδρος Thomas Jordan είναι από τις πιο ηχηρές, κουνάμε την απειλή την Πέμπτη να επιβάλουμε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να σταματήσει το ελβετικό φράγκο από τη ραγδαία αύξηση, ως αποτέλεσμα των επενδυτών που αναζητούν σχετική ασφάλεια του νομίσματος.
                    "Η ΕΔΟ δεν θα το ανεχθεί αυτό", είπε χωρίς περιστροφές.
             Η Ελβετία δεν είναι μόνη. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει προτεραιότητα στην σταθερότητα της αγοράς, σύμφωνα με μια πηγή, με τους οικονομολόγους να λένε ότι το κύριο μέλημα της τράπεζας θα ήταν να σταματήσει το γεν ,να απογειωθεί.
        Η παρέμβαση θα είναι μια πιθανή απάντηση,αλλά θα πρέπει να αυξήσουν το γιεν για τα γούστα των αρχών. Με την συνάντηση των ηγετών της G20 στο Μεξικό, την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει ακόμα και κερδοσκοπία με συντονισμένη παγκόσμια απάντηση, αν καμία απόδειξη δεν θα έχει προκύψει μέχρι τότε.
        Η Ινδία, έχει μια σειρά από ομάδες διαχείρισης κρίσεων στους κόλπους της κυβέρνησης ,που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης,που πυροδότησε την οικονομική πίεση, σύμφωνα με τον Kaushik Basu, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών.
           Στην Κίνα, οι βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, έχουν κληθεί να καταλήξουν σε παρόμοια σχέδια, π δήλωσαν πηγές την περασμένη εβδομάδα. Τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν την διατήρηση του γουάν, σταθερό και την ενίσχυση των πολιτικών για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, όπως είπαν.
           Η μεγάλη ανησυχία για όλες αυτές τις χώρες - και άλλοι σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική - είναι ότι μια νίκη την Κυριακή από τα μέρη στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την λιτότητα που επισυνάπτεται στην δεύτερη διάσωση της ,θα στείλει τη ζώνη του ευρώ περισσότερο σε κρίση, πιέζοντας τη χώρα προς το νόμισμα της,με έξοδο από το Ευρώ.
            Υπάρχουν ήδη σημάδια της μόλυνσης. Τα Ισπανικά 10ετή ομόλογα αύξησαν τις αποδόσεις τους πάνω από 7 τοις εκατό, για πρώτη φορά από εποχή του ευρώ, την Πέμπτη, χτυπώντας ένα επίπεδο που ευρέως μπορεί να θεωρηθεί ως μη διατηρήσιμο.
            Αυτό έχει πυροδοτήσει ανησυχίες για όλους, σε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά ,με σπασμς παρόμοιο με εκείνο που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.
       «Τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια και την ιαπωνική οικονομία,"Ο Κυβερνήτης BOJ Masaaki Shirakawa ,δήλωσε στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα. «Η απώλεια της σταθερότητας της αγοράς θα οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική ύφεση, όπως την ζήσαμε κατά τη διάρκεια της κρίσης της Lehman.
       Η Νορβηγία θα μπορούσε να υποστεί επίσης ένα καυτό κύμα χρήματων. Θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια σε ακραίες περιπτώσεις,και να περιορίσει το νόμισμά της, έχει και μια νομισματική πολιτική συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, αλλά με μια ήδη ακμάζουσα οικονομία που θα ενείχε τον κίνδυνο υπερθέρμανσης.
           Ο συνεργάτης- αουτσάιντερ στο ευρώ,η Δανία είναι σε παρόμοιο στρατόπεδο.Η Κεντρική τράπεζα της, και μια κορυφαία ελβετική κεντρική τραπεζίτης, δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι κοιτούσαν την δυνατότητα ανάπτυξης αρνητικών επιτοκίων.
Υπεράσπιση της FORT
            Η Ελβετία ήδη εργάζεται για την προστασία της οικονομίας από την ανεξέλεγκτη δύναμη,το φράγκο, μια κατάσταση που βλάπτει τις εξαγωγές και αυξάνει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.
Επέβαλε ένα ανώτατο όριο του 1,20 φράγκα ανά ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεσμεύτηκε την Πέμπτη να το υπερασπιστεί.
             "Ακόμα και με το σημερινό ρυθμό, το ελβετικό φράγκο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Μια άλλη εκτίμηση που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις και στις δύο τιμές και την οικονομία στην Ελβετία," η Ιορδανία, ο πρόεδρος ΕΔΟ, είπε. "Εάν είναι απαραίτητο (η τράπεζα) είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα ανά πάσα στιγμή."
            Η Ιορδανία δεν είπε αν κάνει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων - σταματώντας τα χρήματα που ρέουν μέσα και έξω - ήταν υπό εξέταση, αλλά ο ίδιος εύστοχα δεν τους αποκλείει, λέγοντας: " Συνεχώς ψάχνουμε όλα τα άλλα πιθανά μέτρα."
           Πηγές στο Τόκιο, δήλωσαν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων,και είχε αποκλείσει την Ιαπωνία, λόγω του μεγέθους της οικονομίας, την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.
        Αλλά με το σοκ του 2008/2009,με ακόμη νωπές τις μνήμες από την κρίση, η χώρα δεν λαμβάνει οποιεσδήποτε πιθανότητες. Πράγματι, πολλές από τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν το 2008/2009 εξακολουθούν να είναι σε θέση, όπως κοντά στο μηδέν τα επιτόκια στην κεντρική τράπεζα και ευνοϊκότερους όρους για την εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων πράξεων χρηματοδότησης.
           Η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξακολουθεί να έχει μια κληρονομιά της Lehman-δολαρίου-swap, συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως κάνουν άλλοι. Η τελευταία παράταση της συμφωνίας, η οποία επιτρέπει η BOJ να αξιοποιήσει απεριόριστα ποσά των δολαρίων, λήγει τον Φεβρουάριο του 2013.
          Το πιο πιθανό σενάριο για τη χάραξη πολιτικής,για τους Ιάπωνες που ψάχνουν είναι μια πλημμύρα χρημάτων που σπεύδουν σε περιουσιακά στοιχεία γιέν, σύμφωνα με διάφορες συνεντεύξεις την περασμένη εβδομάδα με την κεντρική τράπεζα και οι κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα σκάφη της οικονομικής πολιτικής.
              Τα Χρήματα,που έχουν εισρεύσει στο γιεν αρκετά επίμονα από την περιοχή της ευρώ- κρίσης ξέσπασαν στα τέλη του 2009 και το νόμισμα,έκανε ένα ρεκόρ ¥ 75,31 ανά δολάριο τον Οκτώβριο.
Περαιτέρω ανοδική πίεση θα προκαλέσει νέα παρέμβαση στο νόμισμα από τις αρχές, ιδιαίτερα μετά το ΔΝΤ, δήλωσε, αυτή την εβδομάδα ,ένα τέτοιο μέτρο ήταν μια επιλογή για να διευκολύνει τη μεταβλητότητα. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα μπορούσε να διευκολύνει επίσης την πολιτική, αυξάνοντας το όριο δαπανών για το βασικό εργαλείο της - ένα ¥ 40 τρισεκατομμύρια (504 $ δις) του ενεργητικού του ταμείου,στις αγορές.               http://www.reuters.com/article/2012/06/14/us-eurozone-contingency-idUSBRE85D0QA20120614             ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS:Corfiatiko.blogspot.com.   Πραγματικά πολύ περίεργο όλoς ο πλανήτης να εξαρτάταται οικονομικά,από το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών!<<Θα γίνει κάτι που θα δείχνει ότι φταίμε εμείς>>ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου