Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο Πούτιν φτάνει στο Ισραήλ για να συζητήσει την αντιπαράθεση της Δύσης με το Ιράν .

                Ο Πούτιν καλεί το Ολοκαύτωμα ως το πιο σκοτεινό και πιο επαίσχυντο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία», επαινεί την Σοβιετική Ένωση που νίκησε τους Ναζί ,σε ομιλία του στο μνημόσυνο του Κόκκινου Στρατού στην Νετάνια.
                Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην πόλη Νετάνια το πρωί της Δευτέρας σε επίσημη επίσκεψη.
             Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο μνημείο για τον Κόκκινο Στρατό, ο Πούτιν κάλεσε το Ολοκαύτωμα ως το" πιο σκοτεινό, πιο επαίσχυντο κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρωπότητας» και εξήρε το σοβιετικό στρατό που "σύντριψε το κεφάλι του ναζιστικού τέρατος και επέτρεψε σε όλα τα έθνη να επιβιώσουν. "
             Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ ενθουσιασμένος» και ευχαρίστησε τον Νετανιάχου,και τον Πέρες και «όλους τους φίλους του Ισραήλ» για τη δημιουργία του μνημείου.
           Ο Πρόεδρος Σιμόν Πέρες ήταν ο κύριος εκπρόσωπος του Ισραήλ στην τελετή των εγκαινίων. Επαίνεσε τις δράσεις της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς και τις προσπάθειες της σημερινής ρωσικής κυβέρνησης να προωθήσει την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.                            
Lieberman, Putin, Lavrov, and Peres - Reuters - June 25, 2012
Foreign Minister Avigdor Lieberman (2nd L) listens to Russia's President Vladimir Putin (3rd L) as Russia's FM Lavrov (L) and Israel's President Peres (R) sit beside them in Netanya, June 25, 2012. Photo by Reuters

             «Το Ισραήλ οφείλει μια βαθιά ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσία και το ρωσικό στρατό για τον καθοριστικό του ρόλο στην απελευθέρωση των στρατοπέδων και τη νίκη επί του ναζισμού στη Γερμανία," δήλωσε ο Πέρες. "Σήμερα επίσης, το Ισραήλ θεωρεί τη Ρωσία ως φάρο, ως ένα κράτος που παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, και ένα κράτος που λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσουμε τον κόσμο, ενώ μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία."
             Ο Πέρες συνεχάρη επίσης τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Morsi, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα σεβαστεί τις ειρηνευτικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, όπως «η ειρήνη είναι η πραγματική νίκη τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Αίγυπτο."
           Ο Πούτιν είναι επικεφαλής μιας μεγάλης συνοδείας που αποτελείται από υπουργούς, συμβούλους και δημοσιογράφους. Η 300μελή αντιπροσωπεία έφτασε με τέσσερα αεροπλάνα.
          Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ελπίζουν να προσλαμβάνουν την κυβέρνηση της Ρωσίας,ώστε να ενώσουν τις προσπάθειές τους κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Θέλουν επίσης να ενθαρρύνουν μια σειρά ασφάλειας και οικονομικές πρωτοβουλίες.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν χαιρέτισε τους ρωσους επισκέπτες στο Μπεν Γκουριόν, το αεροδρόμιο, οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν στη Νετάνια.
          Ο Πούτιν θα μεταβεί αργότερα από τη Nετάνια στην Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου στην επίσημη κατοικία του. Ο πρωθυπουργός ακύρωσε τη συμμετοχή του στη Νετάνια, λόγω ενός εκμαγείου στο πόδι του.
         Ενώνουμε τα δύο, για το μεσημεριανό γεύμα θα είναι δύο μέλη του Λικούντ: Δημόσια Διπλωματία και Διασπορά Υπουργός Yuli Edelstein, και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Zeev Elkin.Ο Edelstein ταξίδεψε με τον Elkin Νετανιάχου στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010. Θα χρησιμεύσει ως μεταφραστής κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πούτιν, και επίσης θα είναι σε ετοιμότητα για να εκφράσει την υποστήριξή του για τις προθέσεις του πρωθυπουργού ,για να εκκενώσουν την γειτονιά Ulpana του Μπέιτ Ελ.
          Επίσης, προσκλήθηκε στη συνάντηση με τον Πούτιν,στο γεύμα θα είναι και ο Λίμπερμαν, ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ και ο αντιπρόεδρος πρωθυπουργός Σαούλ Μοφάζ.
          Το βράδυ, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Πέρες. Όπου θα γίνει δεκτός από το Ισραήλ ,και την φρουρά των Δυνάμεων Άμυνας με τιμές, και από τα παιδιά που είναι μαζί .η Εβραϊκή και Ρωσόφωνων. Ο Πούτιν θα είναι ευπρόσδεκτος και στις δύο γλώσσες.
             Ο Πέρες αναμένεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, και να τονίσει την προσπάθεια της Τεχεράνης να συγκεντρώσει πυρηνικά όπλα. "Ο συνδυασμός των πυρηνικών όπλων και μια φανατική πολιτική ηγεσία αποτελεί μια πραγματική απειλή για την ειρήνη του κόσμου στο σύνολό του," δήλωσε ο Πέρες.              
GPO
Foreign Minister Avigdor Lieberman greets Russian President Vladimir Putin at Ben Gurion Airport, June 25, 2012. Photo by GPO

             Ο Πούτιν στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ένα εορταστικό δείπνο στο σπίτι του Προέδρου, στην οποία θα είναι η κορυφή του Ισραήλ και της ρωσικής ασφάλειας και των διπλωματικών υπαλλήλων που καλούνται.
            Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό αφιέρωμα στη Ρωσία, στην οποία καλλιτέχνες από το δίγλωσσο θίασο Gesher θα τραγουδήσουν ρώσικα τραγούδια που έχουν ισραηλινές προσαρμογές. Οι καλλιτέχνες αναμένεται να ενθαρρύνουν τον Πέρες και τον Πούτιν να ενταχθούν στο τραγούδι. Αύριο ο Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βηθλεέμ και την Ιορδανία.                http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/putin-arrives-in-israel-to-discuss-west-s-standoff-with-iran-1.443637          ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου