Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Aviation Week: Ο Ομπάμα μπορεί να χρησιμοποιήσει την πτώση Ασαντ για να συγκαλύψει το κτύπημα στο Ιράν.

               Η νέα εβδομάδα την Αεροπορίας[περιοδικό] αναφέρει: «Πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι το αμερικανικό υπουργείο άμυνας και η κυβέρνηση Ομπάμα ,με θέα το 2013, που είναι το πιθανό παράθυρο για μια βομβιστική επίθεση στις πυρηνικές και πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Θα μπορούσε να είναι νωρίτερα, χρονικά να χρησιμοποιήσουν το χάος της πτώσης της κυβέρνησης της Συρίας,για να συγκαλύψει μια τέτοια επίθεση ... "
            Σύμφωνα με το περιοδικό, «η αδιαλλαξία του Ιράν για τερματισμό εμπλουτισμού ουρανίου πρόγραμμα δεν θα αγοράσει πολύ περισσότερο χρόνο ... Τα εργαλεία για μια τέτοια επίθεση είναι όλα τα λειτουργικά" και οι ΗΠΑ έρχεται γύρω για να υποψιάζονται ότι το Ιράν έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική του δοκιμή στη Βόρεια Κορέα.
    Η Έκθεση Aviation Week εμφανίστηκε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα την Παρασκευή 29 Ιουνίου, να γεφυρώσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία τις διαφορές σχετικά με τη Συρία,όπως έγινε γνωστό από την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αγία Πετρούπολη.Η Μόσχα αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε λύση που θα είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Μπασάρ Άσαντ ή ξένες επεμβάσεις στη Δαμασκό.             
US B-2 heavy stealth bomber - key aircraft for Iran strike

         Ο ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος,με απεσταλμένο τον Κόφι Ανάν θέλουν να παρουσιάσουν μια πρόταση για μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη νέα ομάδα δράσης ,για τη Συρία ,στην συνάντηση στη Γενεύη το Σάββατο. Σύμφωνα με το σχέδιο του, η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει την εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης, αλλά (χωρίς να αναφέρει τον Άσαντ) αποκλείουν στοιχεία συνένοχες από την 15-μηνη αιματηρή καταστολή των αντιφρονούντων.
            Είχε ελπίσει ότι η παρουσία στη συνάντηση των πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ χωρίς βέτο,ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Τουρκία θα καταστήσουν δυνατή την διεθνή υποστήριξη ενός συμφωνημένου οδικού χάρτη για τη μετάβαση της εξουσίας στη Δαμασκό χωρίς προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και πάλι. Ωστόσο, μετά την αποτυχημένη συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη, οι πιθανότητες του να απογειωθεί είναι λεπτή. Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε: "Μπορούμε να φτάσουμε εκεί, δεν μπορεί."
            Στη Μέση Ανατολή, ο στρατός δήλωσε ειδοποίηση από τη Σαουδική Αραβία και τον βασιλιά Αμπντάλα ,την Πέμπτη ότι ήταν ακόμα σε ισχύ ,το Σάββατο.Οι Σαουδαραβικές δυνάμεις συνεχίζουν να κάνουν streaming στο Ιράκ και στα σύνορα της Ιορδανίας και της Ιορδανίας, της Τουρκίας και της Συρίας μονάδες του στρατού είναι σε κίνηση, όπως το debkafile αποκάλυψε την Παρασκευή:
           Η κρίση της Συρίας ήταν     την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ Δυτικής-αραβο-τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες και μια μεγάλη συμφωνία με δύναμη να το αποκρούσει.           http://www.debka.com/article/22145/Aviation-Week-Obama-may-use-Assad%E2%80%99s-fall-to-disguise-Iran-strike         ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου