Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;

                Οι Σαουδάραβες μεταφέρουν στρατό επί της Ιορδανίας, στα σύνορα του Ιράκ.Η Τουρκία,και η Συρία ενισχύουν την δύναμη τους.
Η κρίση της Συρίας την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, είναι στην κόψη του ξυραφιού μεταξύ Δυτικής-αραβο-τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες και μια μεγάλη συμφωνία- δύναμη να το αποκρούσει.
                  Οι στρατιωτικές πηγές αναφέρουν στο debkafile για βαριές Σαουδαραβικές κινήσεις στρατευμάτων προς το Ιράκ και Ιορδανία στα σύνορααπό την Πέμπτη κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι το πρωί της Παρασκευής, 29 Ιουνίου, μετά από διαταγή του βασιλιά Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας έχει τεθεί στρατιωτική δύναμη σε υψηλή επιφυλακή για την ένταξή τους σε κάποια αντι-Άσαντ επίθεση στη Συρία. Οι μονάδες της Σαουδικής Αραβίας είναι έτοιμες με τα τεθωρακισμένα, τους πυραύλους, τις ειδικές δυνάμεις και αντι-air μπαταρίες για να εισέλθουν στην Ιορδανία σε δύο κεφάλια:
Ένα θα διασφαλίζει τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα εναντίον της Συρίας ή πιθανών ιρανικών αντιποίνων από τη Συρία ή το Ιράκ.
             Η δεύτερη θα κόψει βόρεια, μέσω Ιορδανίας για να εισέλθει στην νοτιοανατολική Συρία, όπου μια ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να δημιουργηθεί γύρω από τις πόλεις της Deraa, Deir al-Zour και Αμπού Κεμάλ - όλα τα κέντρα της αντι-Άσαντ εξέγερσης. Η περιοχή είναι επίσης το σπίτι του εδάφους της Shammar φυλής, αδελφοί των Shammars της Σαουδικής Nejd επαρχίας.
              Οι Σαουδαραβικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με το Ιράκ και βρίσκονται εκεί για να υπερασπιστούν το βασίλειο από πιθανές εισβολές από τις ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές με διέλευση στο βασίλειο για αντίποινα. Οι ιρακινές ένοπλες ομάδες είναι καλά εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες και να εξυπηρετήσουν τους αξιωματικούς της ιρανικής Al-Qods Ταξιαρχίας, σε εξωτερικό βραχίονα των Φρουρών της Επανάστασης ».            
Turkey deploys anti-aircraft guns

               Οι Δυτικές πηγές αναφέρουν από τον Κόλπο ότι η Ιορδανία είναι πάρα πολύ σε επιφυλακή πολέμου.
              Μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροπλάνου από τη Συρία πριν από μία εβδομάδα, η Τουρκία εξακολουθεί να δημιουργεί ζώνη ασφαλείας με μονάδες στα συνόρα της με αντιαεροπορικά όπλα, άρματα μάχης και πυραύλους που σύρονται από καιρό σε φάλαγγες φορτηγών.
             Ενας Σύριος αξιωματικός του Στρατού, ο στρατηγός Μουσταφά αλ-Σέιχ, ανέφερε την Παρασκευή ότι 170 τανκς του στρατού της Συρίας από το 17ο μηχανοποιημένο τμήμα ήταν μαζικά κοντά στο χωριό Musalmieh ,βορειοανατολικά του Χαλεπίου, 30 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Είπε ότι ήταν έτοιμο να επιτεθεί σε οποιαδήποτε διέλευση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.
Δεδομένου ότι αυτές οι πολεμικές προετοιμασίες έχουν προχωρήσει, η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έφτασε στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή για την αποφασιστική συνομιλία με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Συναντιούνται μία ημέρα πριν τη νέο αιγίδα του ΟΗΕ ,σε Ομάδα Δράσης που συγκαλεί στη Γενεύη για να συζητήσουν την τελευταία πρόταση των Ηνωμένων Εθνών για μετάβαση του Αραβικού Συνδέσμου με απεσταλμένο τον Κόφι Ανάν για τη Συρία. Ελπίζει για μια πολιτική διευθέτηση που θα αποκρούσει την στρατιωτική επέμβαση.
           Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι οι πέντε βέτο-χειρισμού του ΟΗΕ μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, συν την Τουρκία και τις αραβικές απεσταλμένες Λιγκ από το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ιράκ.
                Ο Ανάν προτείνει σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Δαμασκό, που περιλαμβάνει την αντιπολίτευση και να αποκλείει τα μέλη από το απαράδεκτο καθεστώς.
Είναι ευρέως γνωστό ότι την Πέμπτη η Ρωσία είχε συμφωνήσει σε αυτό το τύπο, ακόμα και αν συνεπάγεται έξωση του Μπασάρ Άσαντ από την εξουσία. Ωστόσο, ο Λαβρόφ έχει παρέμβει για να διορθώσει το αρχείο, τονίζοντας σε σχέση με την πρόταση Ανάν ότι η Μόσχα δεν θα προσφέρει την υποστήριξή της σε «οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση ή επιβολή συνταγών στη Συρία».
           Η θέση αυτή διπλά απευθύνονται στις εντατικές στρατιωτικές κινήσεις γύρω από τη Συρία.
         Η Κλίντον και Λαβρόφ κατά συνέπεια, αναμένεται να πάρουν στο θέμα της Συρίας σφυρί και λαβίδες. Το αποτέλεσμα της συνάντησής τους δεν θα καθορίσει μόνο την πορεία των συζητήσεων της ομάδας δράσης, αλλά, κάτι πιο σημαντικό, εάν η δυτική-αραβο-τουρκική συμμαχία προχωρήσει με τη στρατιωτική επιχείρηση της ,ενάντια στη Συρία.
       Οι ΗΠΑ και η Ρωσία συναίνεσαν σε ένα σχέδιο για την απομάκρυνση του Άσαντ,που θα μπορούσε να αποτρέψει τη στρατιωτική επέμβαση. Η αποτυχία των συνομιλιών τους θα σημάνει την επιδείνωση της κρίσης της Συρίας και θα πυροδοτήσει στη Δύση την στρατιωτική επέμβαση, η οποία σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στον Κόλπο έχει προγραμματιστεί για την έναρξη το Σάββατο, 30 Ιουνίου.             http://www.debka.com/article/22145/Saudis-forces-mass-on-Jordanian-Iraqi-borders-Turkey-Syria-reinforce-strength   ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

1 σχόλιο: