Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Νετανιάχου:Ο Άσαντ στη Συρία σφαγιάζει αμάχους, με τη βοήθεια του Ιράν και της της Χεζμπολάχ .

        Ο Αντιπρόεδρος Μοφάζ κατηγορεί το συριακό καθεστώς για τη διάπραξη γενοκτονίας κατά τη διάρκεια της 15μηνης εξέγερσης. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέες συγκρούσεις στην πόλη Homs.
          Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι το συριακό καθεστώς διεξάγει μια σφαγή αμάχων, όπως οι εκθέσεις εμφάνισαν και ότι περίπου 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί εκεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
           "Βλέπουμε φρικτές εικόνες παιδιών και ηλικιωμένων", δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
           "Η σφαγή δεν διεξάγεται μόνο από την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και με τη βοήθεια από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ", είπε ο Νετανιάχου. «Ο κόσμος πρέπει να δει αυτόν τον άξονα του κακού, έτσι ώστε όλοι να καταλάβουν σε τι κόσμο ζούμε»
              Νωρίτερα την Κυριακή,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαούλ Μοφάζ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Συρίας ,Μπασάρ Άσαντ, για τη διάπραξη γενοκτονίας κατά τη διάρκεια της καταστολής του στην 15-μηνη εξέγερση.
              Ο Μοφάζ επέκρινε επίσης τη Ρωσία για τον εξοπλισμό της Δαμασκού και επανέλαβε την απαίτησή του Ισραήλ για τη διεθνή στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του Άσαντ, παρόμοια με την καμπάνια του περασμένου έτους στη Λιβύη.
            Το Ισραήλ έχει μέχρι τώρα αργήσει να καλέσει για την πτώση του Ασαντ,και είναι επιφυλακτικό για την επιδείνωση της κρίσης στη Συρία - οι δύο χώρες είναι εχθροί, αλλά έχουν ως επί το πλείστον μια σταθερή σχέση για δεκαετίες.
              Με ωριαίες αναφορές των μέσων ενημέρωσης στο Ισραήλ για τους θανάτους αμάχων, η δημόσια οργή έχει αυξηθεί και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ενίσχυσει την κριτική τους.
"Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας,η γενοκτονία, διεξάγεται σήμερα στη Συρία. Και η σιωπή των παγκόσμιων δυνάμεων είναι σε αντίθεση με όλη την ανθρώπινη λογική», είπε ο Μοφάζ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ραδιόφωνο του Στρατού.
            Οι εξωτερικών εξουσίες "δεν με κάνουν χαλαρό στην καταδίκη" αντί της παρέμβασης για την ανατροπή Άσαντ, πρόσθεσε.
        "Χειρότερη από ότι είναι η ρωσική συμπεριφορά, η οποία καταδικάζει τη σφαγή ασθενώς ενώ συνεχίζει να οπλίζει το δολοφονικό καθεστώς του Ασαντ. Καλύτερη περίπτωση, είναι η ανευθυνότητα, και στη χειρότερη περίπτωση, πρόκειται για μια εταιρική σχέση με τη σφαγή», είπε ο Μοφάζ.
   Ένας μακροπρόθεσμος σύμμαχος της Συρίας, η Ρωσία αντιτίθεται στην εξωτερική παρέμβαση κατά του Άσαντ. Η Μόσχα έχει αρνηθεί την υποστήριξη ή την άλλη πλευρά στη σύγκρουση ή την παροχή όπλων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο.
            Ο Μοφάζ δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε περιορισμένες επιλογές για τη Συρία, αλλά παρότρυνε τη Δύση να παρέμβει για να σταματήσει τις μαζικές δολοφονίες.
«Δεν μπορούμε να εμπλακούμε, για ευνόητους λόγους. Αλλά νομίζω ότι η Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει το ενδιαφέρον να σταματήσει το όριο της γενοκτονίας που λαμβάνει χώρα."
              Ο Πρόεδρος Σίμον Πέρες επίσης δήλωσε σχετικά με την κατάσταση στη Συρία , ότι ελπίζει πως οι αντάρτες της Συρίας θα κερδίσουν στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τις δυνάμεις του Άσαντ, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή.
Εκείνος δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο κόσμος δεν είχε κάνει αρκετά για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία.
             "Υπάρχουν όλο και περισσότερες δολοφονίες κάθε μέρα και αυτό είναι ένα σκάνδαλο άνευ προηγουμένου. Έχω μεγάλο σεβασμό για τους αντάρτες που βγαίνουν κάθε μέρα για να αποδειχθούν αντίθετοι με τα πραγματικά πυρά, και ελπίζω ότι θα κερδίσουν», είπε.
            Ένας μακροπρόθεσμος σύμμαχος της Συρίας, η Ρωσία αντιτίθεται στην εξωτερική παρέμβαση κατά της Δαμασκού. Η Μόσχα έχει αρνηθεί την υποστήριξη ή την άλλη πλευρά στη σύγκρουση ή την παροχή όπλων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
            Η Ρωσία λέει ότι θα είναι ανοικτή για την έξοδο του Ασαντ από την εξουσία όσο ήταν αποτέλεσμα μιας περιεκτικής πολιτικής διαδικασίας μεταξύ των Συρίων.
             Ο Μοφάζ, πρώην κορυφαίο γενικό και πολιτικό κεντρώο πρόσωπο, που εντάχθηκε στην συντηρητική κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε περιορισμένες επιλογές για τη Συρία, αλλά έπρεπε να ασκήσει πιέσεις για διεθνή δράση.                       
Syrians waving flag in Houla - AFP - June 7, 2012
A handout image released by the Syrian opposition shows Syrians waving the pre-Baath flag adopted by the revolution as they welcome UN observers and the Red Crescent in Houla on June 7, 2012. Photo by AFP

           «Πρέπει να επιστρατεύσει τη Δύση. Χρειαζόμαστε η φωνή μας να ακουστεί. Η σφαγή διεξάγεται όχι μακριά από τα σύνορα του Ισραήλ», είπε.
Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε, για ευνόητους λόγους. Αλλά νομίζω ότι η Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει συμφέρον να σταματήσουν το όριο της γενοκτονίας που λαμβάνει χώρα."
Μιλώντας ξεχωριστά στο ισραηλινό ραδιόφωνο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου ήταν διατεθειμένη να βοηθήσει ώστε οι Σύριοι να βρίσκουν καταφύγιο στην Ιορδανία και άλλες χώρες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.
             Εν τω μεταξύ την Κυριακή, τα συριακά στρατεύματα εισέβαλαν στην επαρχία της Χομς, μια ομάδα της αντιπολίτευσης που αναφέρθηκαν.
               Τα στρατεύματα χρησιμοποιούσαν επίσης βαριά όπλα στην επίθεση αρκετές περιοχές της Χομς, που αποτελεί βασικό προπύργιο της αντιπολίτευσης, πρόσθεσε το Λονδίνο-που βασίζεται στο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
              Τουλάχιστον 35 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επίθεση από αναγνωριστικά αεροσκάφη,που παρατηρήθηκαν να πετούν πάνω από την περιοχή, δήλωσε η οργάνωση.
Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Συρία, το Σαββατοκύριακο, με τις συγκρούσεις στη Δαμασκό.          Για σχεδόν 12 ώρες μάχης ,που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι αντάρτες οπλισμένοι κυρίως με τουφέκια ,πολέμησαν τις συριακές δυνάμεις στις βαρύτερες μάχες στο προπύργιο του Άσαντ από τη 15-μηνη εξέγερση .                   http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/netanyahu-assad-slaughtering-syrian-civilians-with-the-aid-of-iran-hezbollah-1.435444              ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΧΑΑΡΕΤΖ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου