Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αποκλειστικό: Η Ισπανία θα ζητήσει τη βοήθεια της ΕΕ το Σάββατο.

                 (Reuters) -Η Ισπανία αναμένεται να ζητήσει τη βοήθεια της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο, με ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που έχουν πληγεί από την ΕΕ και τις γερμανικές πηγές, δήλωσε την Παρασκευή,ότι γίνεται η τέταρτη χώρα που θα ζητήσει βοήθεια από την κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ,από όταν άρχισε.
            Οι πέντε αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, δήλωσαν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ενιαίου νομίσματος θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη το πρωί του Σαββάτου για να συζητήσουν το ισπανικό αίτημα για ενίσχυση, αν και δεν υπάρχει εικόνα για τη βοήθεια που δεν έχει ορισθεί ακόμη.
             Η Ευρωομάδα θα εκδώσει δήλωση μετά την κλήση, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα πριν από το μεσημέρι , είπαν οι πηγές.
           "Η ανακοίνωση αναμένεται για το Σάββατο το απόγευμα,«δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους της ΕΕ.
             Η δραματική κίνηση αυτή έρχεται μετά από την κίνηση της Fitch Ratings,να κοπεί το κυρίαρχο της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Μαδρίτης με τρεις βαθμίδες σε ΒΒΒ από Α, την Πέμπτη, τονίζοντας στην έκθεση του ισπανικού τραπεζικού τομέα σε επισφαλή δάνεια ακινήτων και για μετάδοση από την κρίση του χρέους στην Ελλάδα.
            "Η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος τους,"δήλωσε ένας ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος.
               Πρόσθεσε ότι η συμφωνία έπρεπε να επιτευχθεί πριν από τις ελληνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου ,που θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στην αγορά, και να αυξήσει τη δυνατότητα της Αθήνας για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, εάν τα μέρη που είναι σε αντίθεση με τους όρους της ΕΕ / ΔΝΤ, νικήσουν.
          Η ΕΕ και γερμανικές πηγές μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του θέματος.
Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ,ότι η Ισπανία δεν είχε ζητήσει την ενίσχυση και δεν θα επιβεβαιώσει ότι η τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί. Αλλά πρόσθεσε ότι αν η Ισπανία είχε κάνει μια αίτηση, η ζώνη του ευρώ είναι άμμεσα έτοιμη να παράσχει βοήθεια.               http://www.reuters.com/article/2012/06/08/us-spain-banks-aid-idUSBRE8570DX20120608           ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου