Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Τα ανακαινισμένα ρωσικά ελικόπτερα που θα παραδοθούν στη Συρία, δεν είναι καινούργια .

         Είτε νέο είτε όχι,το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λέει ότι εξακολουθεί να ανησυχεί ότι τα ελικόπτερα που θα χρησιμοποιηθούν από τις δυνάμεις του Άσαντ θα σκοτώνουν αμάχους.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι τα ρωσικά ελικόπτερα της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, δήλωσε ότι αντιπροσώπευε μια κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Συρία, και πραγματικά επιστρέφουν στη Συρία, αφού ανακαινιστούν και δεν είναι νέα εργαλεία κατά της Συρίας,για τις ομάδες της αντιπολίτευσης.
       Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ,η εκπρόσωπος Victoria Nuland, λέει ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι τα ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Άσαντ,για να σκοτώνουν αμάχους.
           «Είτε είναι καινούργια ή αν είναι ανακαινισμένα, η ανησυχία παραμένει πως αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο ακριβώς σκοπό για τρέχουσες ανάγκες που τα ελικόπτερα στη Συρία χρησιμοποιούνται ,και αυτό είναι να σκοτώσει αμάχους», δήλωσε η Nuland.
             Λέει ότι τρία ελικόπτερα βρίσκονται στο δρόμο προς τη Συρία αφού έχουν περάσει από την επιτροπή πριν τουλάχιστον έξι μήνες. Και λέει ότι "τρία ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να σκοτώσουν αμάχους."
            Η Κλίντον κατηγόρησε τη Ρωσία νωρίτερα,για την κλιμάκωση της κρίσης με την αποστολή ελικοπτέρων, αλλά δεν λένε ότι ανακαινίστηκαν.                    
Russian Mi-24 helicopter gunships.
Syria has received Soviet-built Mi-24 helicopter gunships, some require major repairs that can only be done by Russian repair plants. Photo by AP

             Η Nuland την Πέμπτη αρνήθηκε να πει γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες.               http://www.haaretz.com/news/middle-east/u-s-russian-helicopters-delivered-to-syria-are-refurbished-not-new-1.436512             ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου