Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος θα είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα.

         Λευκωσία / Μαδρίτη / Βερολίνο - Η προβληματική του τραπεζικού τομέα, θα κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κύπρο: Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των υπερχρεωμένων του νησιού σε επίπεδο junk. Λίγο αργότερα κάλεσαν την Κύπρο και τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, οι ηγέτες της χώρας , για να εργαστούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας της ζώνης του ευρώ. Η συνάντηση θα λάβει χώρα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το απόγευμα της Τρίτης.

              Για κάποιο διάστημα, η Κύπρος θεωρείται ως η επόμενη υποψήφια για το πακέτο διάσωσης του ευρώ - η πιθανότητα για μια εφαρμογή για τους εταίρους του κοινού νομίσματος έχει αυξηθεί με το βήμα από την Fitch. Οι εμπειρογνώμονες αξιολογούν την χώρα τώρα μόνο με βαθμό ΒΒ +. Έτσι, η πιστοληπτική αξιολόγηση γλιστρά μία βαθμίδα κάτω και σχεδόν στη σφαίρα των κερδοσκοπικών επενδύσεων, η οποία συνήθως αναφέρεται ως κατάσταση για τα σκουπίδια. Επιπλέον, ο Οργανισμός συνέχισε τις προοπτικές της και η Κύπρος θα είναι"αρνητική", με μια περαιτέρω υποβάθμιση τους επόμενους μήνες,η οποία είναι εφικτή.                  Bankenkrise: Europa erwartet Hilferuf Zyperns
              Σύμφωνα με στοιχεία από Ευρωπαϊκούς διπλωματικούς κύκλους θα μπορούσε ακόμη η Κύπρος τη Δευτέρα, να κάνει αίτηση για οικονομική ενίσχυση των προβληματικών του τραπεζικού της συστήματος. Η επίσημη αίτηση δεν είχε ακόμη φθάσει στις Βρυξέλλες, αλλά θα πρέπει να αναμένεται "μέσα σε λίγες ώρες». Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αυτό θα μπορούσε να συμβεί για το πρωί της Τετάρτης. Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ένας διπλωμάτης της ΕΕ ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες,ότι η Κύπρος θα κάνει "πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα" την αίτησή της για να βοηθήσει τον τραπεζικό τομέα.
       Όπως και στην περίπτωση της Ισπανίας, η Fitch βλέπει το λόγο για την κακή πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου στην κατάσταση στον τραπεζικό τομέα. Η υποβάθμιση ήταν, σύμφωνα με τον οργανισμό αξιολόγησης, το αποτέλεσμα των αυξανόμενων αναγκών στο κεφάλαιο των μεγάλων εμπορικών τραπεζών. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα απαιτούν πρόσθετες εισφορές κεφαλαίου, ως εκ τούτου, σε ύψος έως τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Οι κυπριακές τράπεζες έχουν στενούς δεσμούς με τον τραπεζικό τομέα της απειλούμενης και υπό κατάρρευσης γειτονικής Ελλάδας.        
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/bankenkrise-europa-erwartet-hilferuf-zyperns-a-840828.html       ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL:Corfiatiko.blogspot.com.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου