Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η Ρωσία θα κατασκευάσει 5ης Γενεάς Βομβαρδιστικό.

         Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας έκανε τις εκτιμήσεις του για την τύχη της πέμπτης γενιάς βομβαρδιστικών.
        Το Υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να αναπτύσσει αεροσκάφη μεγάλης ακτίνας,με 5ης γενιάς βομβαρδιστικό αεροπλάνο. Αυτή τη έκανε στην "Izvestia", ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νικολάι Makarov. Σε αυτή την περίπτωση το υπεράσπισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin, ο οποίος μέχρι το τέλος του έτους ,θα λάβει τον πλήρη έλεγχο της χρηματοδότησης της ανάπτυξης νέου στρατιωτικού εξοπλισμού, είπε στην «Izvestia» που βλέπει στη δημιουργία ενός νέου αεροπλανοφόρου με πυρηνικές βόμβες.

         - Κοιτάξτε το επίπεδο του αέρα και της αντιπυραυλικής άμυνας: όλα αυτά τα αεροπλάνα δεν θα πετάξουν μέχρι τώρα. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ ασήμαντα πράγματα - είπε ο Rogozin, στην"Izvestia",και αναφέρεται σε άλλα μέσα που πρέπει να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στο στρατόπεδο του εχθρού.

            Στην περίπτωση αυτή ο Rogozin εξέφρασε τις σοβαρές αμφιβολίες του ότι η Πολεμική Αεροπορία,με μεγάλου βεληνεκούς αεροπλάνα θα αναπτυχθεί με την "παραδοσιακή αντίληψη» που είναι, ως φορέας τις πυρηνικές βόμβες και πυραύλους.

           Σύμφωνα με τον Νικολάι Makarov, η νέα ρωσική στρατηγική για βομβαρδιστικό, το οποίο αναπτύσσει ένα Tupolev, θα έχει ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος.
Рогозин и Макаров поспорили из-за нового бомбардировщика
Фото: Анатолий Рахимбаев

           - Οι Προκαταβολές για τη δημιουργία ενός νέου βομβαρδιστικού έχουν δοθεί. Αν ξεκινήσει την παραγωγή, τότε αυτό το αεροπλάνο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από όλους τους σύγχρονους τύπους των αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Θα έχει μια εντελώς νέα πτέρυγα, - είπε ο Makarov στην "Izvestia".

            Στρατηγικά βομβαρδιστικά με πυραύλους Κρουζ στο σκάφος ,είναι η "πυρηνική τριάδα» των πυρηνικών δυνάμεων αποτροπής (SNF) της Ρωσίας. Εκτός από τα μεγάλου βεληνεκούς αεροποπλάνα,οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις περιλαμβάνουν τα στρατηγικών δυνάμεων Rocket (βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς) και υποθαλάσσιες πυρηνικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού (πυρηνοκίνητα υποβρύχια με διηπειρωτικούς πυραύλους επί του σκάφους).

             Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Συμβουλίου Άμυνας, ο Igor Korotchenko πιστεύει ότι το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό μπορεί να δημιουργηθεί μέχρι το 2025.

            - Δεν είναι πολύ αργά. Η Ρωσία έχει σχετικά ένα νέα στόλο σε στρατηγικά βομβαρδιστικά,τα Tu-160, που τώρα αναβαθμίζονται - και είναι μόνο 20-25 ετών. Έχουν αρκετή δύναμη για 20 χρόνια. Υπάρχουν ακόμα τα υποηχητικά Tu-95 MS. Αυτά είναι αρκετά , πιστεύει ο Korotchenko.

                 Τόνισε ότι η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μεγάλη ακτίνα δράσης με αεροσκάφοι που θα ανανεωθούν και θα συμμετέχουν σε περιπολίες στα σύνορα της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Korotchenko, ένα νέο βομβαρδιστικόθνα είναι ευέλικτο και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει όχι μόνο πυρηνικά όπλα αλλά και απαλλαγμένο από πυρηνικά, με συμβατικά εκρηκτικά.

             Επιπλέον, το αεροσκάφος πρέπει να δημιουργηθεί από την τεχνολογία "Stealth", το οποίο παρέχει χαμηλό προφίλ στα ραντάρ. Οι πύραυλοι - τόσο πυρηνικών και μη πυρηνικών - πρέπει να είναι μέσα στην άτρακτο. Επιπλέον, τα κεφάλαια που απαιτούνται για την εμπλοκή του αεροπλάνου και δορυφορικές επικοινωνίες.                 http://www.izvestia.ru/news/526580           ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΖΒΕΣΤΙΑ :Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου