Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Λαβρόφ: «Η Ρωσία δεν θα υποστηρίξει παρέμβαση στις υποθέσεις της Συρίας."

        Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ πρέπει να επιλέξει μια διέξοδο από την κρίση
         Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία στη διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη δεν θα υποστηρίξει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση ή επιβολή συνταγής οικισμού στη Συρία.

          Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάγκη για τη μετάβαση για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία είναι προφανές, αλλά το πώς ακριβώς θα είναι, θα το αποφασίσει ο συριακός λαός.

           "Ποια θα είναι τα περιεχόμενα αυτής της μεταβατικής περιόδου, ποιος είναι ο μηχανισμός ή οι μηχανισμοί, θα πρέπει να αποφασιστεί από τον συριακό λαό στο πλαίσιο ενός εθνικού διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και όλων των ομάδων της αντιπολίτευσης," - είπε ο Λαβρόφ.

         Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι ήταν μαζί με την παγκόσμια κοινότητα που υποστήριξε το προηγούμενο σχέδιο ειρήνης,του Κόφι Ανάν.

           Μιλώντας για το ποια θα είναι η τύχη της Συρίας και του αρχηγού του κράτους, τόνισε ότι αυτό πρέπει να αποφασιστεί από τους ανθρώπους της Συρίας στο διάλογο, λέει στην "RIA Novosti".

           "Η μοίρα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ θα πρέπει να επιλυθεί από τους Σύρους,και τους άνθρωπους της Συρίας», - είπε ο Λαβρόφ.             http://izvestia.ru/news/528886           ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου