Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.

               Μετά την κατάρριψη του στρατιωτικού τζετ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν απειλεί το καθεστώς του Άσαντ ότι για κάθε περαιτέρω επιθετικότητα θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα. Ο στόχος είναι να απαλλαγεί η Συρία από έναν «αιμοδιψή δικτάτορα και την κλίκα του."
Άγκυρα / Βρυξέλλες - Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πτώση του τουρκικού στρατιωτικού τζετ είπε σκληρά λόγια: Ζήτησε την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Η Τουρκία υποστηρίζει τον συριακό λαό, με οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο, μέχρι να απελευθερωθεί από την καταπίεση, τις σφαγές, από τον αιμοδιψή δικτάτορα και την κλίκα του, ο Ερντογάν ανακοίνωσε στην Άγκυρα.            
Regierungschef Erdogan: "So wertvoll die Freundschaft der Türkei ist, so heftig ist ihr Zorn"Zur Großansicht
REUTERS
Regierungschef Erdogan: "So wertvoll die Freundschaft der Türkei ist, so heftig ist ihr Zorn"


             Η χώρα του θα απαντήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω επίθεση από τη Συρία με βία, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του μπροστά από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, τη κυβέρνηση του ΑΚΡ. Οι κανόνες του τουρκικού στρατού είχαν τροποποιηθεί αναλόγως. Η Τουρκία δεν θα αγνοήσει τις προκλήσεις.
             Η κατάρριψη του αεριωθούμενου την Παρασκευή ονομάζεται «συνειδητή» και «εχθρική πράξη». "Όσο χρήσιμη είναι η φιλία της Τουρκίας, τόσο ισχυρή είναι η οργή της», δήλωσε ο Ερντογάν.Η Τουρκία δεν θα πάει στην παγίδα εκείνων οι οποίοι ήθελαν έναν πόλεμο,δήλωσε ο πρωθυπουργός.Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ είχε χάσει κάθε νομιμότητα και δεν είναι πλέον απλώς μια απειλή για τους ανθρώπους της Συρίας, αλλά και για την Τουρκία. Το καθεστώς Ασαντ κατέστειλε την εξέγερση που ξέσπασε πριν από 16 μήνες με τη βία. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αναφέρει περισσότερα από 10.000 θύματα μεταξύ των αμάχων, η συριακή κυβέρνηση δηλώνει περισσότερους από 2.600 νεκρούς στρατιώτες και αστυνομικούς.
            Παρά την κλιμάκωση στο ΝΑΤΟ - σε αντίθεση με τη Λιβύη - διατηρείται η σύγκρουση μέχρι στιγμής. Ο στρατός της Συρίας είναι σχετικά ισχυρός. Μια παρέμβαση μπορεί να φοβάται το ΝΑΤΟ ότι μπορεί να προκαλέσει μια πυρκαγιά στην ήδη ασταθή περιοχή.         http://www.spiegel.de/politik/ausland/erdogan-fordert-sturz-von-syriens-diktator-assad-a-840977.html              ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου