Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η Συρία,[ Δαμασκός] προειδοποιεί το ΝΑΤΟ: «Ο τόπος μας είναι ιερός» !

                       «Ο τόπος μας είναι ιερός»
            Η τάση αυξάνεται περαιτέρω, μετά τη κατάρριψη του αεριωθούμενου.
Άγκυρα από την αντι siriana.Sale εξακολουθούν να ζουν στη Συρία. Η Δαμασκός έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ, το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη μετά από αίτημα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ιστορία του τουρκικού τζετ που καταρρίφθηκε από την Συρία. Ο τόπος μας είναι «ιερός», προειδοποίησε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Makdissi Τζιχάντ. "Εάν ο στόχος της αυριανής συνάντησης είναι να ηρεμήσει την κατάσταση και την προώθηση της σταθερότητας, θα είναι μια επιτυχία. Αλλά εάν ο στόχος της συνάντησης είναι η επιθετικότητα, λέμε ότι ο εναέριος χώρος, το έδαφος και τα νερά της Συρίας είναι ιερά για τον στρατό μας, όπως ο εναέριος χώρος, το έδαφος και τα νερά είναι για τον τουρκικό στρατό, τουρκικά », δήλωσε ο Τζιχάντ Makdissi. Κατόπιν "έχει σαφώς παραβιάσει την κυριαρχία της Συρίας».Η Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος, «αρνείται τα ψέματα" των Τούρκων αξιωματούχων. "Ανταποκριθήκαμε στην παραβίαση, θα έπρεπε να αντιδράσει αμέσως, ακόμα και αν το αεροπλάνο ήταν της Συρίας θα πρέπει να το καταρρίψουμε", πρόσθεσε. Συρία, η οποία είχε αρχικά ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν, η Επιτροπή είναι αποφασισμένη να έχει "καλές σχέσεις" με την Τουρκία, κατέληξε στο συμπέρασμα Makdissi.
Τ            Ο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Τα σκληρά λόγια από την κυβέρνηση στη Δαμασκό φθάνουν την ημέρα της συνεδρίασης, στο Λουξεμβούργο, στο Διοικητικό Συμβούλιο των Εξωτερικών, που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Μια χορωδία της κριτικής έχει τεθεί για τη σφαγή των Τούρκικων τζετ, που ορίζεται από πολλούς υπουργούς Εξωτερικών των 27 ευρωπαϊκών χωρών ως "απαράδεκτο". Η Τουρκία πρέπει "να είναι μέτρια στην αντίδρασή της,« η προειδοποίηση από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας κα Catherine Ashton, ο οποίος είπε ότι ήταν «πολύ» για το τι συνέβη και να είναι σε επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα. Δύο πράξεις στις οποίες η ΕΕ πρέπει να εργαστεί για τη Συρία από τη μία πλευρά, η Ashton εξήγησε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, "μαζί με την αντιπολίτευση", ώστε να μπορεί να έχει "μια περιεκτική προσέγγιση "και να" αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με την πολιτική διαδικασία "μετάβασης. Από την άλλη πλευρά, οι 27 πρέπει να «εξετάσουν τον τρόπο για να υποστηρίξουν« τον απεσταλμένο Κόφι Ανάν, ο οποίος έχει ένα "εξαιρετικά δύσκολο ρόλο,« επειδή το σχέδιο των έξι σημείων του μπορεί πράγματι να εφαρμοστεί.
             http://www.corriere.it/esteri/12_giugno_25/siria-turchia-ue-tensione_dd0bdcb6-beb4-11e1-8494-460da67b523f.shtml     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ CORRIERE  DE LA SERRA:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου