Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Οι εθνικιστές απειλούν να διαταράξουν το Euro 2012.

                Σε μια διαδήλωση κοντά στα τείχη της Verkhovna Rada έχει ακούστηκε το σύνθημα: «Μην Bude MOVI - δεν Bude Ευρώ!». Ένας από τους αρχηγούς του κόμματος "Πατρίδα" - Αλέξανδρος Turchinov - παρότρυνε τους ανθρώπους να πάνε προς την πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου το 2004, ήταν το επίκεντρο της «πορτοκαλί επανάστασης». Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιφράξεις με μεταλλική ζώνη του ευρώ το 2012. Οι διαδηλωτές που απειλούν ότι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινά στις 8 Ιουνίου.

                   Νωρίτερα, η αντιπολίτευση καλεί σε τέτοιου είδους κλήσεις , εκείνοι που βρίσκονται παράνομα σε αυτόν τον τομέα να συλληφθούν.

                 Αλλά ο Turchinov επέμεινε: «Πρέπει να κρεμάσει τη σημαία της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας προς τη Δύση,οι οπαδοί γνωρίζουν ότι η γλώσσα μας είναι η Ουκρανική.Σύμφωνα με τον ίδιο, στο έδαφος, όπου το 10% του πληθυσμού δεν ομιλεί τη γλώσσα της Ουκρανίας, η τοπική εθνική γλώσσα αναγνωρίζεται ως περιφερειακή. Θα οργανώσουν την εκπαίδευση των παιδιών, θα πρέπει να μιλήσετε με τους υπαλλήλους.Η Ουκρανία είναι κράτος, οι αρχές εργάζονται για αυτό όπως και η κεντρική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε στην "Izvestia" το Κόμμα των Περιφερειών, αναπληρωτής Ολένα Μπονταρένκο, το νομοσχέδιο δεν θίγει τα δικαιώματα κανενός, εκτελεί τον Ευρωπαϊκό Χάρτη για τις περιφερειακές γλώσσες. Ο λόγος για τις ταραχές ήταν ότι το Verkhovna Rada ενέκρινε την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου «για τη γλωσσική πολιτική του Κράτους",με ρωσική έξοδο από το καθεστώς της Ουκρανίας ,ως περιφερειακή. Πάνω από 234 ψήφους σε σύνολο 450 βουλευτών.
Националисты грозят сорвать Евро-2012 из-за русского языка
Фото: ИТАР-ТАСС/ Алексей Павлишак                Προς στήριξη της Ρωσικής γλώσσας ψήφισαν 187 βουλευτές από το Κόμμα των Περιφερειών, το Κομμουνιστικό Κόμμα σε πλήρη - 25 άτομα, δύο αναπληρωτές από την «Ουκρανία μας», δύο μέλη του μπλοκ των Lytvyn, έξι από τις «Μεταρρυθμίσεις για το Μέλλον» της ομάδας και 12 ήταν μεμονωμένοι.
                - Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν την ρωσική γλώσσα σε σχολεία, πανεπιστήμια και νηπιαγωγεία. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες: της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Είμαστε τώρα σε πρώτη ανάγνωση, του νομοσχέδιου, και μετά από 14 ημέρες θα γίνει η τελική αλλαγή - είπε στην "Izvestia" το Κόμμα των Περιφερειών,ο βουλευτής Σεργκέι Kivalov.             http://www.izvestia.ru/news/526579         ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΖΒΕΣΤΙΑ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου