Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Τροπική λίμνη» στο φεγγάρι του Κρόνου.

           Το διαστημικό σκάφος Cassini φωτογράφισε με υπέρυθρες εικόνες,το φεγγάρι του Κρόνου, Τιτάνα,που είναι μια όαση από τροπικούς αμμόλοφους που σχηματίζονται μεταξύ του υγρού μεθανίου,που αποκάλυψε.Η εύρεση έγινε από εμπειρογνώμονες κατά τη διενέργεια της έρευνας για τον εαυτό τους, ακόμη και είναι ακόμη "απροσδόκητη", είπαν.

           Το μέγεθος των 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου δύο χιλιάδες, σε αυτή την όαση που τροφοδοτείται από υπόγεια κανάλια που εκτιμάται ότι είναι από υγρό μεθάνιο.

            Η ατμόσφαιρα του Τιτάνα, όπως ακριβώς και στη Γη αποτελείται από τα σύννεφα και τη βροχή. Στην επιφάνεια αποτελείται από τις λίμνες. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει με βροχοπτώσεις από μεθάνιο αντί για νερό.

               Οι λίμνες μεθανίου από πολικές περιοχές του Τιτάνα, ωστόσο, δεν βρέθηκαν μέχρι σήμερα.Ο Ισημερινός μπορεί να ονομάζεται ένας δορυφόρος γύρω από τη θέση της "τροπικής ζώνης" στους συνήθως κυρίαρχους αμμόλοφους.

            Από το 2004, οι υπέρυθρες εικόνες του Τιτάνα που συλλέγονται από το διαστημικό σκάφος Cassini στην τροπική περιοχή του δορυφόρου με πλάτος των 2 . 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βάθους 1 μέτρου έδειξε μια λίμνη μεθανίου.

DESERT σαν όαση
           Caitlin Griffith,ο πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας, του Space.com », είπε,« Βρήκαμε επίσης μερικές καταθέσεις στο γόνατο ή τον αστράγαλο βαθιά. Ελώδη περιοχή του κόσμου μπορεί να τις συγκρίνει ", είπε.

            Griffith,το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tucson με πλανητικούς επιστήμονες, ως αποτέλεσμα των μοντέλων τους στις τροπικές περιοχές στις λίμνες του Τιτάνα δεν είναι μόνιμοι, είπαν: "Εδώ, μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά που συλλέγονται προορίζονται για τις πολικές περιοχές. Αποτελείται από μεγάλες πολικές λίμνες γύρω από εδώ », είπε.        http://www.hurriyet.com.tr/planet/20758778.asp              ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου