Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η πρόθεση της Ιαπωνίας να στείλει πολεμικά πλοία στην Κίτρινη Θάλασσα, είναι μια απειλή για την ΛΔ της Κορέας.

             Πιονγκγιάνγκ, 13 Ιουνίου. / Ανταποκριτή. ITAR-TASS πρακτορείο ειδήσεων Γιούρι Sidorov /. Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αποστείλει τα πολεμικά πλοία της στηνΚίτρινη Θάλασσα, που είναι εξοπλισμένα με πολλαπλών χρήσεων συστήματα, καθοδήγηση και παρακολούθηση, "Aegis", "τα οποία αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και άλλες ασιατικές χώρες." Αυτό αναφέρεται σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα παγκύπριας κυκλοφορίας της Δημοκρατίας, «Rodong Sinmun».
            Η δημοσίευση θεωρεί ότι μια τέτοια εκδήλωση των ξένων σχεδίων επέκτασης στην Ιαπωνία, η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα επιθετικά της σχέδια με"νόημα και αναφορές για την υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας."             
Намерение Японии направить боевые корабли в Желтое море представляет угрозу для КНДР
Фото www.mod.go.jp 

            Η«Rodong Sinmun» πιστεύει ότι τώρα διακυβεύονται οι ιαπωνικές αρχές να αυξήσουν την εντυπωσιακή δύναμη τους και την κινητικότητα των αμυντικών δυνάμεων τους, καθώς και την επέκταση της αποστολής τους. "Το Τόκιο έχει πρόθεση να στείλει πλοία στην Κίτρινη Θάλασσα "που είναι μια επιβεβαίωση αυτών των ευρημάτων," λέει το άρθρο.
             Η εφημερίδα καλεί την διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ιαπωνίας, η οποία δεν αφήνει " το όνειρο της δημιουργίας, του πρώην συν-Ευημερία, σφαίρας μεγαλύτερης στην Ανατολική Ασία /Το Ιαπωνικό γεωπολιτικό σχέδιο από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο /," όπου παίζει το ρόλο του ηγέτη.
           Η «Rodong Sinmun», προειδοποίησε ότι αν η Ιαπωνία προσπαθήσει και πάλι να εισβάλει στην κορεατική χερσόνησο, η ΛΔΚ "θα λάβει την πιο αποφασιστική απάντηση και η δύναμη του Τόκιο θα πληρώσει για τα εγκλήματά τους."
           Η Κορεατική Χερσόνησος ήταν ιαπωνικό «προτεκτοράτο» στην πραγματικότητα σε μια κατάληψη κατά τα έτη 1910 - 1945. Το Τόκιο δεν έχει ζητήσει συγγνώμη και δεν έχει δώσει τη δέουσα αποζημίωση στα θύματα,από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου,και επιμένουν σε αυτό που η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα φοβούνται.               http://www.itar-tass.com/c11/445870.html      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου