Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Περίεργες διαρροές από τον Λευκό Οίκο,στα αμερικανικά ΜΜΕ.

              Η διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ αναζητούν τον «τυφλοπόντικα».
           Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγόρησαν τον Λευκό Οίκο για διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωση διαβαθμισμένων πληροφοριών.
          Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Έρικ Κάτοχος, διέταξε δύο εισαγγελείς - από την κύρια περιοχή της Κολούμπια και το Μέριλαντ - να διερευνήσουν τις καταγγελλόμενες για διαρροές διαβαθμισμένων πληροφοριών από τον Λευκό Οίκο σε κορυφαία αμερικανικά περιοδικά, προκαλώντας οργή στους βουλευτές και γερουσιαστές από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.                   Υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια μέσω της διαχείρισης των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης της κοινότητας του Μπαράκ Ομπάμα έχουν τακτική πρόσβαση στα έγγραφα, που φέρουν την ετικέτα "κατατάσσεται απόρρητο" και "Για χρήση μόνο." В администрации президента США ищут «крота»
Обама и его советники следят за ходом операции по уничтожению бен Ладена. Фото: REUTERS/White House/Pete


              Από τις 9 Μαΐου,η εφημερίδα Los Angeles Times είχε γράψει για τον πράκτορα, η οποία εισήχθη στη δομή των κυττάρων της Υεμένης "Αλ Κάιντα" και έχει βοηθήσει την πρόληψη της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροσκάφος.

             Στις 29 Μάη ,Οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο ,ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επιλέγει προσωπικά τη "λίστα θανάτου" δίπλα από τα θύματα μεταξύ των ηγετών των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες θα φέρουν τα πολεμικά κτυπήματα.
Στις αρχές Ιουνίου, οι New York Times είχαν δημοσιεύσει ένα άλλο αποκλειστικό υλικό. Προς το παρόν, η εφημερίδα ανέφερε ότι το 2009, ο Ομπάμα διέταξε την κυβερνο πόλεμο κατά του Ιράν για να εμποδίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.
               Επίσημα οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές John McCain και Saxby Chempliss κατηγόρησαν ευθέως τον Λευκό Οίκο, εσκεμμένα για την αποστράγγιση του,σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Η δράση, κατά τη γνώμη τους, έχει ως στόχο να βελτιώσει την κατάταξη του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας αναδυόμενης προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας, για να τον παρουσιάσει ως ένα αποφασιστικό ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, αγαπητό στους ψηφοφόρους με καρδιά σκληρού τύπου και ασυμβίβαστο μαχητή κατά της τρομοκρατίας.

              Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αντιδράσει στο σκάνδαλο που αποκτά δυναμική.
- Θεωρώ προσβλητικό, ακόμα και τις συμβουλές, για το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της διοίκησης μου, μπορεί να εμπλέκονται στη μεταφορά των αποκλειστικών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης -, είπε.

                Η επιθυμητή λειτουργία όταν εργάζεστε με έγγραφα του Λευκού Οίκου τηρούνται αυστηρά.Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν βλέπει ανάγκη να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τις διαρροές. Παράλληλα, σημείωσε ότι αν ο ένοχος θα εξακολουθήσει να διαρρέει πληροφορίες, θα πρέπει να προσέλθει στην δικαιοσύνη.                  http://www.izvestia.ru/news/527088            ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΖΒΕΣΤΙΑ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου