Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣΗΕ;

Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από εκατοντάδες ψάρια που ξεβράζονται στην παραλία είναι εκατοντάδες ψάρια που ξεβράζονται ταυτόχρονα σε πολλές παραλίες ανά τον κόσμο.


Και αυτό ακριβώς συνέβη την περασμένη εβδομάδα, δημιουργώντας ανησυχίες ότι το όραμα του Ωσηέ για την αποκάλυψη της άγριας πανίδας στο τέλος των ημερών μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται.


ΜΕΞΙΚΌ: ΝΕΚΡA ΨΆΡΙA.

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά στην παραλία Palmares στην πόλη Puerto Vallarta του Μεξικού πριν από δώδεκα ημέρες. Η φυλή των ψαριών, η τριχωτή ουρά της μεγάλης κεφαλής (Trichiurus lepturus), γνωστή και ως cutlassfish, έχει επίμηκες σχήμα με λεπτή μυτερή ουρά (στερούνται ουράς ψαριού στη συνήθη μορφή). Τα μάτια είναι μεγάλα και το μεγάλο στόμα περιέχει μακριά μυτερά δόντια σαν κυνόδοντες. Φτάνουν σε βάρος περίπου τα 13 κιλά και ενώ τα περισσότερα έχουν μήκος μόνο 2-3 πόδια, ορισμένα είναι γνωστό ότι φτάνουν σε μήκος πάνω από επτάμισι πόδια. 

Τουλάχιστον 200 από τα ψάρια βρέθηκαν ξεβρασμένα στην ακτή. Οι ντόπιοι ψαράδες ανέφεραν ότι δεν είναι σύνηθες να βλέπεις αυτό το είδος κοντά στην παραλία, καθώς συνήθως ζουν στα βάθη του ωκεανού σε βάθος περίπου 130-1.500 ποδιών. 

Οι αρχές αναλύουν τώρα τα αίτια του μυστηριώδους θανάτου τους.

ΧΟΚΚΆΙΝΤΟ: ΠΑΓΩΜΈΝΕΣ ΣΑΡΔΈΛΕΣ.

Μερικές εκατοντάδες νεκρά ψάρια μπορεί να μη φαίνονται ανησυχητικά, αλλά αυτό επαναλήφθηκε λίγες μέρες αργότερα και μάλιστα στην άλλη άκρη του κόσμου. Το TV Asahi, με έδρα το Τόκιο, μετέδωσε ότι πριν από μία εβδομάδα, νεκρές σαρδέλες άρχισαν να ξεβράζονται στις παραλίες της πόλης Wakkanai, στο Χοκάιντο. Ο θάνατος αποδόθηκε στον ασυνήθιστα κρύο καιρό. Παρόλο που το κρύο ήταν ατυχές για τις σαρδέλες, επέτρεψε στους ντόπιους να συλλέξουν τα ψάρια πριν χαλάσουν. 

Οι αρχές ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις, εκφράζοντας την ανησυχία ότι μια άγνωστη ασθένεια μπορεί να ήταν η αιτία του θανάτου του ψαριού. Πέρυσι, το Χοκάιντο ήταν το σκηνικό μιας "κόκκινης παλίρροιας", μιας επιβλαβούς άνθισης φυκών που εμφανίζεται κατά μήκος παράκτιων περιοχών και προκύπτει από μεγάλες συγκεντρώσεις υδρόβιων μικροοργανισμών. Πιστεύεται ότι τα φύκια παρασύρθηκαν από τη Ρωσία, προκαλώντας μαζικούς θανάτους σολομών και αχινών, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές συνολικού ύψους 67 εκατομμυρίων δολαρίων στην τοπική αλιευτική βιομηχανία. 


ΙΤΑΛΊΑ: ΒΑΡΎ ΧΙΌΝΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΉ ΤΣΙΠΟΎΡΑ

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό, χιλιάδες νεκρές τσιπούρες εμφανίστηκαν πριν από πέντε ημέρες στη λιμνοθάλασσα Richo της λίμνης Δρεπάνου στη βορειοδυτική Ελλάδα μετά από μια σφοδρή χιονοθύελλα που κάλυψε ολόκληρη τη χώρα. "Πέθαναν από θερμικό σοκ", δήλωσε ο τοπικός ιχθυολόγος Κωνσταντίνος Περδικάρης από το Τμήμα Αλιείας, ο οποίος επισκέφθηκε τη λιμνοθάλασσα την Τρίτη.


Το είδος της τσιπούρας είναι ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να επιβιώσει κάτω από τέσσερις βαθμούς Κελσίου, δήλωσε ο Περδικάρης. Οι συνήθεις θερμοκρασίες στη λιμνοθάλασσα αυτή την εποχή είναι περίπου επτά με οκτώ βαθμούς Κελσίου, είπε.


Τα ψάρια βρίσκονταν σε μικρό βάθος, όπου το κρύο διεισδύει πιο γρήγορα στο νερό. Τα ψάρια ανήκαν σε τοπικό κρατικό ιχθυοτροφείο και λόγω του εγκλεισμού τους σε περίφραξη στη λιμνοθάλασσα δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν στα μεγαλύτερα βάθη της λίμνης ή της θάλασσας για να επιβιώσουν, δήλωσε ο Περδικάρης.

Υπολογίζεται ότι 50 τόνοι ψαριών πέθαναν στο περιστατικό. 

ΤΑ ΝΕΚΡΆ ΨΆΡΙΑ ΦΈΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΣΊΑ;

Προφητεύεται ότι οι μαζικοί θάνατοι ψαριών θα συνοδεύσουν το τέλος των ημερών.

Γι' αυτό, η γη θα μαραθεί: Κάθε τι που κατοικεί πάνω της μαραίνεται- τα ζώα του αγρού και τα πουλιά του ουρανού- ακόμη και τα ψάρια της θάλασσας χάνονται. Ωσηέ 4:3

Ο ραβίνος Shaul Judelman, πρώην διευθυντής του Ecology Beit Midrash, μιας θρησκευτικής ομάδας μελέτης που επικεντρώνεται στο περιβάλλον, όπως αυτό αντιμετωπίζεται στις κλασικές εβραϊκές πηγές, σημείωσε ότι οι οικολογικές προσπάθειες είναι σαφώς ένα στοιχείο της τελικής λύτρωσης.

"Η θάλασσα κάποτε έσφυζε από ζωή", είπε ο ραβίνος Τζούντελμαν. "Ήταν δεδομένο στη Βίβλο ότι ο ουρανός και η γη θα υπήρχαν πάντα. Αλλά όταν οι προφήτες περιγράφουν το τέλος της ζωής στη θάλασσα, αυτό ήταν το απόλυτο, ένα αδιανόητο επίπεδο για να το φανταστούν οι άνθρωποι".

"אחרית הימים (acharit hayamim- κυριολεκτικά το τέλος των ημερών) μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως το τέλος των ωκεανών", τόνισε ο ραβίνος Judelman.

"Η φύση περιγράφεται ως δοξάζουσα τον Θεό και ο Άνθρωπος ορίστηκε να τη φυλάει. Η σχέση μας με τη φύση ξεκίνησε από τον Χασέμ (Θεό) και ο τρόπος με τον οποίο σχετιζόμαστε με τη φύση είναι έκφραση του πώς σχετιζόμαστε με τον Χασέμ. Η φύση είναι η πτυχή της Κρίσης του Θεού, όπως σχετίζεται με το όνομα του Θεού Ελοχίμ, με το οποίο δημιούργησε τον κόσμο. Στο τέλος των ημερών, όταν θα κριθούμε, θα κριθούμε με αυτό το όνομα, το όνομα της φύσης. Ορισμένοι οραματίζονται το τέλος των ημερών ως Αρμαγεδδώνα και καταστροφικό. Αλλά σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα να φέρουμε τη Λύτρωση στην Ατσισένα, μέσω της γλυκύτητας της κρίσης. Ένα μέρος αυτού μπορεί σίγουρα να εκφραστεί μέσω της φύσης".

"Το περιβάλλον είναι η θεϊκά εντεταλμένη ευθύνη μας. Ως τέτοιο, οι σκληρές κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φυσικές καταστροφές. Αλλά σε περιόδους ξηρασίας, μας λένε να προσευχόμαστε, αλλά μας λένε επίσης να ασχολούμαστε με πράξεις φιλανθρωπίας. Η φύση αποτελεί προέκταση της σχέσης μας με τον Θεό".

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου