Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Μάχες στα σύνορα Τατζικιστάν και Κιργιστάν: ο πληθυσμός εκκενώθηκε (ΒΙΝΤΕΟ).

 Μάχες στα σύνορα Τατζικιστάν και Κιργιστάν: ο πληθυσμός εκκενώθηκε (ΒΙΝΤΕΟ) |  Ρωσική άνοιξη

Στα σύνορα Τατζικιστάν και Κιργιστάν ξεκίνησαν συγκρούσεις μεταξύ των συνοριοφυλάκων των δύο χωρών. Αυτό αναφέρθηκε στην υπηρεσία Τύπου του τμήματος συνόρων της Κιργιζίας.

Ο Μπισκέκ πρόσθεσε ότι η πλευρά του Τατζικιστάν χρησιμοποιεί όλμους και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι συνοριοφύλακες μεταφέρθηκαν σε μια ενισχυμένη έκδοση της υπηρεσίας εν μέσω εντάσεων στα σύνορα με το Τατζικιστάν λόγω του γεγονότος ότι η Ντουσάνμπε απέκλεισε μονομερώς ένα τμήμα του δρόμου στην περιοχή Tort-Kocho της περιοχής Batken. που συνδέει τις Κιργιζίτσες πόλεις Batken και Isfana. Στο σημείο έφυγαν στελέχη των δύο χωρών για να αποκλιμακώσουν την κατάσταση.

«Ωστόσο, γύρω στις 19:35 (16:35 ώρα Μόσχας), η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της χρήσης όπλων και πυρός από την πλευρά του Τατζικιστάν στις συνοριακές μονάδες της Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας της Κιργιζίας (Συνοριακή Υπηρεσία της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας της Κιργιζίας - RV) στην περιοχή Chir-Dobo της περιοχής Batken.

Οι κύριες αψιμαχίες μεταξύ μονάδων των συνοριακών στρατευμάτων του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν λαμβάνουν χώρα στις περιοχές Tort-Kocho και Chir-Dobo», ανέφερε η συνοριακή υπηρεσία του Κιργιστάν.

Πυροβολισμός σημειώνεται και στην περιοχή του Cake Kocho. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Κιργιζική πλευρά ξεκίνησε την εκκένωση των κατοίκων των παραμεθόριων χωριών.

Στο μεταξύ, στρατώνες έχουν δηλωθεί στις δομές εξουσίας του Τατζικιστάν. Οι δυνάμεις της Κρατικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, η αστυνομία και ο στρατός σύρονται στα σύνορα.

Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, τρεις στρατιώτες του Τατζίκ τραυματίστηκαν.rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου