Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Την περασμένη Κυριακή, ο κόσμος βρισκόταν στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής.

 thesun.co.uk: Χθες προέκυψε ότι η Ρωσία προκάλεσε πανικό στους στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ στέλνοντας ψευδή σήματα ότι τα πολεμικά της αεροσκάφη απογειώνονται για να επιτεθούν στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός πιστεύεται ότι τοποθέτησε επαναλήπτες ραντάρ σε φορτηγά και οχήματα που κινούνται γύρω από αεροπορικές βάσεις για να δημιουργήσει συναγερμό.

Αυτό το κόλπο οδήγησε τους δυτικούς δορυφορικούς παρατηρητές να πιστέψουν ότι τεράστιος αριθμός αεροσκαφών τροχοδρομούσε για να απογειωθεί και να πλήξει την Ουκρανία.

Η εξαπάτηση αυτής της Κυριακής πυροδότησε περαιτέρω τις εντάσεις, ωθώντας τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας να ξεκινήσουν κοινή επίδειξη στρατιωτικής δύναμης την επόμενη ημέρα.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε: "Ρωσικά "πολεμικά αεροσκάφη" υπό δορυφορική παρακολούθηση κινούνταν σε κύκλους όλη την ημέρα, χωρίς να σταματούν, σαν να είχαν κινητοποιηθεί. Αυτό έχει θορυβήσει την Πολεμική Αεροπορία και οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν ένα τέχνασμα για να αυξηθεί περαιτέρω το επίπεδο της απειλής".

Οι φόβοι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εντάθηκαν χθες, καθώς περισσότερα στρατεύματα, όπλα και πύραυλοι συνέχισαν να εισρέουν στη χώρα της Λευκορωσίας, που είναι σύμμαχος του Πούτιν και βρίσκεται βόρεια της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο κράτος-παρίας - με τα σύνορα να απέχουν 100 μίλια από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο - παρά τις προειδοποιήσεις ότι ο αδίστακτος ηγέτης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προσωπικές κυρώσεις.

Το Κρεμλίνο λέει ότι πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις από τις 10 έως τις 20 Φεβρουαρίου, αλλά η τεράστια εισροή ανθρώπων και εξοπλισμού υπερβαίνει κατά πολύ το επίπεδο των συμβατικών στρατιωτικών ασκήσεων.

Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές στην Ουκρανία ανέφεραν ότι τα ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια "γεμίζουν" τώρα τα ραδιοκύματα με ψευδείς ειδήσεις ότι τα αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται για επίθεση.

The Big The One Σχόλιο του συντάκτη: Όπως παρατήρησε ο Κινέζος στρατιωτικός στοχαστής και στρατηγιστής Σουν Τζου πριν από αιώνες: ο πόλεμος είναι ένας τρόπος εξαπάτησης. Επομένως, αν το εξετάσουμε θεωρητικά, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε λίγη εφευρετικότητα των "θαυματουργών ηρώων" που μεταφέρθηκαν στο Βορονέζ, γιατί πραγματικά κατάφεραν να βάλουν τον σκαντζόχοιρο υπό πίεση με τον γυμνό κώλο τους. Ωστόσο, άλλο πράγμα είναι η θεωρία και άλλο η πράξη. 

Ας υποθέσουμε ότι αύριο κάποιος λογικός ταγματάρχης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει την ιδέα να μιμηθεί ένα προληπτικό πυρηνικό χτύπημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών. Για παράδειγμα, θα έβαζε ραδιοπροσομοιωτές εκτοξεύσεων ICBM σε κάποια στρατιωτικά ανεμόπτερα και θα τα έστελνε σε μια τρελή πτήση. Θα έκανε αυτό το κόλπο το Πεντάγωνο να σφίξει το χέρι; 

Φυσικά και θα το κάνουν. Θα εκκενώσουν τον πρόεδρο, θα βάλουν αεροπλάνα καταστροφής στον αέρα, θα ενεργοποιήσουν όλες τις αεροπορικές άμυνες που διαθέτουν. Δεν αποκλείεται οι λιπόψυχοι να μεθύσουν ή να χεστούν, καθώς το τέλος του κόσμου δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς θα παραμείνουν στις θέσεις μάχης τους και θα αποφασίσουν να εξαπολύσουν ένα παγκόσμιο πυρηνικό χτύπημα αντιποίνων, το οποίο θα μετατραπεί σε γυαλί ότι δεν υπάρχει πολύ ρωσικό έδαφος όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν. 


Είναι πιθανό, βέβαια, η εξαπάτηση να αποκαλυφθεί πριν διαταχθεί ο πόλεμος, αλλά είναι επίσης πιθανό να μην αποκαλυφθεί - οι Αμερικανοί θα το καταλάβουν μόνο όταν η Μόσχα μείνει σαν κρατήρας, ο οποίος, σύμφωνα με τις προφητείες των πρεσβυτέρων, θα καπνίζει μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Θα συμβεί τόσο γρήγορα, που οι καραγκιόζηδες στο Γενικό Επιτελείο του Κρεμλίνου δεν θα προλάβουν καν να τα κάνουν στο παντελόνι τους και η πυρακτωμένη πυριτιδαποθήκη θα πάρει τις ψυχές τους στην αβυσσαλέα κόλαση, όπου πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία.  

Πιθανότατα η αλήθεια θα βρίσκεται κάπου στη μέση και η εντολή ακύρωσης θα έρθει πριν οι πύραυλοι χτυπήσουν τους στόχους, αλλά αφού τα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια βυθίσουν όλα τα SSBN. Αυτό θα είναι το τίμημα ενός ξεκαρδιστικού αστείου. 

Σε αυτή την περίπτωση το αστείο δεν ήταν τόσο αστείο όσο θα ήταν με τους πυρηνικούς πυραύλους, διότι εκατό αεροπλάνα που πετούν σε ένα ταξί δεν είναι ακόμα πυρηνικός πόλεμος, αλλά οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αντιδράσουν, για παράδειγμα, εκτοξεύοντας πυραύλους κρουζ στις θέσεις των συγκεντρωμένων βλημάτων. Το σκάνδαλο δεν θα ήταν αρκετό και θα ακολουθούσε πυρηνικός πόλεμος. 

Ευτυχώς, κάποιος Αμερικανός στρατηγός, με τα ατσάλινα αρχίδια του και τη σιδερένια αντοχή του, έσωσε χιλιάδες παγωμένους υπερσυντηρητικούς από βέβαιο θάνατο, και τον υπόλοιπο κόσμο μαζί τους. Θα είναι όμως στο πόστο του όταν οι παλικαράδες πολέμαρχοι αρχίσουν πάλι να κάνουν κύκλους γύρω από την αρένα, δηλαδή αποφασίσουν να στήσουν πάλι το τσίρκο τους; Δεν γνωρίζουμε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γι' αυτό συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

thebigtheone.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου