Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Δεν υπάρχουν αρκετά ρωσικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας για εισβολή - Κίεβο.

Τα σχόλια του κορυφαίου διπλωμάτη της Ουκρανίας έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς για επικείμενη ρωσική επίθεση.

Εν μέσω συνεχιζόμενων ισχυρισμών από δυτικούς ηγέτες και μέσα ενημέρωσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας ενισχύουν την παρουσία τους στα σύνορα με την Ουκρανία πριν από την έναρξη εισβολής, ο υπουργός Εξωτερικών του Κιέβου είπε ότι η χώρα δεν βλέπει σημάδια ότι ένας πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην ουκρανική πρωτεύουσα την Τετάρτη, ο Ντμίτρι Κουλέμπα στάθηκε στις εντάσεις κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης. «Ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων που συγκεντρώνονται κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας και των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας είναι μεγάλος, αποτελεί απειλή για την Ουκρανία – μια άμεση απειλή για την Ουκρανία» , υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, «αυτή τη στιγμή, τη στιγμή που μιλάμε, αυτός ο αριθμός είναι ανεπαρκής για μια πλήρους κλίμακας επίθεση κατά της Ουκρανίας σε όλα τα ουκρανικά σύνορα. Τους λείπουν επίσης ορισμένοι σημαντικοί στρατιωτικοί δείκτες και συστήματα για τη διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης πλήρους κλίμακας επίθεσης».

«Μπορούμε να πούμε ότι 100 φορές την ημέρα η εισβολή είναι επικείμενη, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση στο έδαφος» , παρατήρησε.

Οι δηλώσεις του Κουλέμπα έρχονται λίγο αφότου ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Κιέβου, Alexey Danilov, προσπάθησε να καταπνίξει τους φόβους για την υποτιθέμενη απειλή μιας ρωσικής εισβολής, περιγράφοντάς την ως «πανικό» που πυροδοτήθηκε για «γεωπολιτικούς και εσωτερικούς» λόγους στη Δύση. «Η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ισχυρίζονται ορισμένοι» , είπε.

Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές τους τελευταίους μήνες μιας επικείμενης επίθεσης και έχουν επισημάνει τις μετακινήσεις στρατευμάτων της Μόσχας κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, όπου υπολογίζουν ότι σταθμεύουν 100.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Υπήρξαν σωρεία αναφορών σε αγγλόφωνα μέσα τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίες απορρίφθηκαν από τον γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ως «αβάσιμες» και «υστερία». Έχει επιμείνει στο παρελθόν ότι η μετακίνηση των ενόπλων δυνάμεων της Μόσχας στο έδαφός της είναι εσωτερικό ζήτημα και δεν αφορά κανέναν άλλον και ότι η Ρωσία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν».

Οι τελευταίοι ισχυρισμοί ότι η Μόσχα σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία έρχονται μετά από παρόμοιους συναγερμούς τον περασμένο Απρίλιο.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου