Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ο FDA απαγορεύει στη Φλόριντα να χρησιμοποιεί θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ο DeSantis εξήγησε ότι όταν έγινε φανερό ότι η θεραπεία λειτούργησε, η διοίκηση Μπάιντεν ανέλαβε τον έλεγχο της προμήθειας του Regeneron, μιας από τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, και έκοψε την προσφορά της Φλόριντα.Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έκλεισε τις εγκαταστάσεις θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στη Φλόριντα τη Δευτέρα, αφού η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφαίρεσε απότομα τις θεραπείες από τις Εξουσιοδοτήσεις Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης.

Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα εξέδωσε δήλωση το βράδυ της Δευτέρας, καταδικάζοντας την «απότομη» απόφαση να αφαιρεθούν θεραπείες που μπορούν να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου που έχουν προσβληθεί ή εκτεθεί στον COVID-19.

"Σήμερα το απόγευμα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναθεώρησε την Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA)...Οι αναθεωρημένες EUA δεν επιτρέπουν στους παρόχους να χορηγούν αυτές τις θεραπείες εντός των Ηνωμένων Πολιτειών", αναφέρει η δήλωση.

«Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα αυτής της απότομης απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όλες οι πολιτειακές τοποθεσίες μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας... Η Φλόριντα διαφωνεί με την απόφαση που εμποδίζει την πρόσβαση σε οποιεσδήποτε διαθέσιμες θεραπείες ελλείψει κλινικών στοιχείων».


Ο FDA δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα φάρμακα για τα αντισώματα από το Regeneron και το Eli Lilly δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται επειδή οι θεραπείες είναι απίθανο να είναι αποτελεσματικές έναντι της παραλλαγής όμικρον, αναφέρει το Associated Press .

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, προώθησε σε μεγάλο βαθμό τις θεραπείες με αντισώματα ως μέρος της ανταπόκρισης της κυβέρνησής του στον COVID-19, δημιουργώντας θέσεις έγχυσης και επαινώντας τους σε συνεντεύξεις τύπου, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τους κατοίκους της Φλόριντα να εμβολιαστούν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο DeSantis επέκρινε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι απαγόρευσε τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα από το κράτος, λέγοντας στους Floridian ότι θα παλέψει "έλα στην κόλαση" για να πάρει αυτές τις θεραπείες για τους κατοίκους του.

Ο DeSantis εξήγησε ότι όταν έγινε φανερό ότι η θεραπεία λειτούργησε, η διοίκηση Μπάιντεν ανέλαβε τον έλεγχο της προμήθειας του Regeneron, μιας από τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, και έκοψε την προσφορά της Φλόριντα.

thepostmillennial.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου