Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Επιστράτευση ετοιμάζει η Ουκρανία: Στα όπλα επιπλέον 130.000 πολίτες - Οργή στη Μόσχα για τις απαντήσεις ΗΠΑ.

Επιστράτευση ετοιμάζει το Κίεβο καθώς φαίνεται πως υπάρχει διπλωματικό ναυάγιο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Ρώσοι αξιωματούχοι μιλούν με σκληρά λόγια για την απάντηση που παρέδωσε πριν λίγο ο Αμερικανός πρέσβης.

Oυκρανία: Ετοιμάζει επιστράτευση 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ετοιμάζεται να καλέσει υπό τα όπλα επιπλέον 130.000 πολίτες ώστε να σχηματιστεί τρίτη γραμμή άμυνας μετά τον Στρατό και τις “Δυνάμεις Άμυνας Εδάφους”.

Οι 130.000 πολίτες θα παίξουν τον ρόλο της πολιτοφυλακής.

Στο Κίεβο ελπίζουν πως αν προετοιμαστούν καλά οι πολίτες θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα “πλευρά” και τα μετόπισθεν του ουκρανικού Στρατού καθώς αυτός θα κινείται ανατολικά.

“Γνωρίζουν τα μέρη και τις κινήσεις που θα γίνονται κοντά στα σπίτια τους και θα κάνουν δύσκολη τη ζωή στον ρωσικό στρατό” ανέφερε ουκρανική πηγή.

Δείτε βίντεο

ΝΑΤΟ: “Δεν θα συμβιβαστούμε”

“To NATO έχει πει ότι δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα της πιθανής επέκτασης σε Ουκρανία, Γεωργία και άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις “βασικές αρχές” της Συμμαχίας” ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

“Η Ρωσία πρέπει να απέχει από την “επιθετικότητα” της, να μην στοχεύει συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ και να αποσυρθεί από Ουκρανία, Γεωργία και Μολδαβία εκεί που δεν είναι δεκτή”

“Το ΝΑΤΟ είναι μια Αμυντική Συμμαχία και δεν ψάχνει για σύγκρουση αλλά η Συμμαχία αυτή δεν μπορεί και δεν θέλει να συμβιβαστεί σε αρχές όπως το δικαίωμα της κάθε χώρας να εισέλθει. 

Aυτή η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στην υποψήφια χώρα και τα μέλη του ΝΑΤΟ, τώρα 30 στον αριθμό.

To NATO έχει σχέδια που μπορεί να ενεργοποιήσει πολύ σύντομα αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία με τις πρώτες δυνάμεις να είναι 5.000 στρατιώτες της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (NRF) που τώρα βρίσκεται υπό γαλλική ηγεσία” κατέληξε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:28

“Οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές”

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Τζαμπάροφ τόνισε:

“Η απάντησή τους δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει, έχουν συγκεντρώσει τα πάντα – τις φαντασιώσεις τους, τους ισχυρισμούς τους. Δεν θα δεχθούμε μια τέτοια απάντηση”.

“Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι η αμερικανική απάντηση στις προτάσεις της Ρωσίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας περιλαμβάνει τη δέσμευση του ΝΑΤΟ στην αρχή της «ανοιχτής πόρτας» υποδηλώνει ότι η ρωσική πλευρά μπορεί να στραφεί σε στρατιωτικο-τεχνικά μέτρα” δήλωσε ο Dmitry Novikov, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για Εξωτερικές Υποθέσεις.

“Η απάντηση πως το ΝΑΤΟ παραμένει προσηλωμένο στην αρχή της “ανοιχτής πόρτας” δηλαδή να κάνει αίτηση να εισέλθει όποια χώρα επιθυμεί, σημαίνει πως οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Πλέον πρέπει να ετοιμαζόμαστε για στρατιωτική-τεχνική απάντηση.

“Η απάντηση δεν πρέπει να περιλαμβάνει ένα ή δύο βήματα – η απάντηση πρέπει να είναι σύνθετη και πολλαπλών κατευθύνσεων. Δεν μπορεί να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ η Γεωργία και η Ουκρανία”.

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου