Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Η εντολή του Πούτιν για το Ντονμπάς έχει ήδη προκαλέσει πανικό στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

 Η εντολή του Πούτιν για το Ντονμπάς έχει ήδη προκαλέσει πανικό στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών |  Ρωσική άνοιξη

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανταποκρίθηκε στην οδηγία του Προέδρου της Ρωσίας για απλούστευση της παροχής ρωσικών πληρωμών στους κατοίκους της ΛΔΚ και της ΛΔΚ.

«Θεωρούμε τη δημοσίευση της εντολής του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την παροχή κοινωνικών πληρωμών στους κατοίκους των προσωρινά κατεχόμενων περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ μέσω της ρωσικής πύλης «Gosuslugi» ως άλλη μια παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας. με στόχο τη συνέχιση της αναγκαστικής ενσωμάτωσης του πληθυσμού των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών του κράτους μας στον ρωσικό πολιτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό χώρο», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο τόνισε ότι το Κρεμλίνο επέλεξε τη στιγμή ακριβώς τη στιγμή της «κλιμάκωσης της κατάστασης ασφαλείας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας».

«Σε μια περίοδο που το κράτος και οι εταίροι μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, η νέα απόφαση της ρωσικής ηγεσίας δεν συμβάλλει σε αυτές τις διπλωματικές προσπάθειες», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η συζήτηση για μια υποτιθέμενη σχεδιαζόμενη επίθεση στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από υστερία που υποκινείται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Μόλις σήμερα, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Patrushev είπε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται πόλεμο, ενώ η Δύση είναι έτοιμη να τον ξεκινήσει και να τον κάνει «μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό».rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου