Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η Δύση υπερδιαφημίζει την πιθανότητα πολέμου – Πρόεδρος της Ουκρανίας.

 Ο Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τη Δύση για πρόκληση πανικού.

Η Δύση υπερδιαφημίζει την πιθανότητα πολέμου – Πρόεδρος της ΟυκρανίαςΟ Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επέκρινε την «ελαφρώς ανισόρροπη» κάλυψη της κατάστασης γύρω από τη χώρα του που επιδεικνύεται από ορισμένους δυτικούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης. Μιλούσε σε ξένους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μεγάλης συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. 

Ο πρώην διασκεδαστής τόνισε ιδιαίτερα τις ανησυχίες του σχετικά με την κάλυψη του Τύπου και τις πολιτικές δηλώσεις, σχετικά με μια υποτιθέμενη συσσώρευση ρωσικού στρατού κοντά στα σύνορα της χώρας του. 

«Σήμερα δεν βλέπουμε μεγαλύτερη κλιμάκωση από ό,τι ήταν πριν. Ναι, ο αριθμός των στρατιωτών έχει αυξηθεί, αλλά μίλησα για αυτό στις αρχές του 2021, όταν μίλησαν για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, φαίνεται ότι είμαστε ήδη σε πόλεμο, ότι στρατεύματα είναι ήδη στο δρόμο, ότι υπάρχει κινητοποίηση, άνθρωποι πηγαίνουν κάπου. Δεν είναι έτσι. Δεν χρειαζόμαστε αυτόν τον πανικό».

Η υπερβολική υπερβολή των εντάσεων γύρω από την Ουκρανία είχε ήδη σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της, επέμεινε ο Ζελένσκι. Δισεκατομμύρια έχουν αποσυρθεί από τη χώρα, τον τελευταίο καιρό, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν αναφερόταν στο εγχώριο νόμισμα Grivna ή σε αυτά ξένων εθνών. 

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, που έλαβαν χώρα νωρίτερα την ίδια ημέρα. Ο Ζελένσκι απέρριψε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι δεν πήγαν καλά, επιμένοντας ότι δεν υπήρχαν διαφωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε καμία παρεξήγηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Απλώς, καταλαβαίνω βαθιά τι συμβαίνει στη χώρα μου και καταλαβαίνει καλά τι συμβαίνει στις ΗΠΑ», εξήγησε ο Ζελένσκι.

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός ηγέτης παραδέχτηκε ότι μπορεί να έχει κάποια μυστικά να κρατήσει από τον Μπάιντεν.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου