Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Το Ισραήλ προσφέρει λίγες λεπτομέρειες για την έντονη δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μια σειρά από δυνατές εκρήξεις που πιθανότατα οφείλονται σε δραστηριότητα της Πολεμικής Αεροπορίας ακούστηκαν σε όλο το Ισραήλ την Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Οι κάτοικοι πολλών πόλεων κυρίως νότια του Τελ Αβίβ ανέφεραν τις εκρήξεις σε διαδικτυακά φόρουμ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Την περασμένη εβδομάδα, Ισραηλινοί ανέφεραν τεράστιες εκρήξεις σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας για μεγάλα λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι IDF δεν έδωσαν καμία πληροφορία σχετικά με τις ασυνήθιστες εκρήξεις, οι οποίες κλόνισαν τα παράθυρα σε πολλά σπίτια. 

Επίσης, την Κυριακή, η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε δοκιμή πολεμικής ετοιμότητας στην αεροπορική βάση Ramat David στο βόρειο Ισραήλ. Ο στρατός δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες στην αρχική του ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι IDF μετέφεραν δύο μοίρες F-16 στη βάση τον περασμένο χρόνο.

Οι πρόσφατες ανεξήγητες εκρήξεις συμπίπτουν με άλλες αναφορές για έντονες ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, πιθανώς στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για ένα χτύπημα στο Ιράν.

Η Πολεμική Αεροπορία εξασκείται σε επιχειρήσεις κρούσης

Το Ισραήλ πραγματοποίησε μια μαζική αεροπορική άσκηση πάνω από τη Μεσόγειο νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με σαουδαραβική έκθεση, κινητοποιώντας έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών. Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση συμμετείχε ένα ευρύ φάσμα αεροσκαφών, ανέφερε το ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα. Πρόκειται για αεροσκάφη F-35, F-15, F-16 και αεροσκάφη ανεφοδιασμού.

Αργότερα τον Ιανουάριο, μια μοίρα F-15 εξασκήθηκε σε επιχειρήσεις βαθιάς κρούσης για να ενισχύσει την ετοιμότητα για δράση σε διάφορα θέατρα, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να διευκρινίσει. Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας Αμικάμ Νόρκιν συμμετείχε στις συνεδρίες και πιλόταρε ένα από τα αεροσκάφη.

Επίσης αυτόν τον μήνα, ισραηλινά και αμερικανικά F-16 εξασκήθηκαν σε κοινές επιχειρήσεις και επιθέσεις στο πλαίσιο της άσκησης Desert Falcon. Τα αεροσκάφη του IDF και των ΗΠΑ κινητοποιήθηκαν σε μικτούς σχηματισμούς για να μεγιστοποιήσουν τη συνεργασία τους, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία.

Παράλληλα, το Ισραήλ και η Αμερική ενισχύουν επίσης τη ναυτική τους συνεργασία για να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση με τον άξονα του Ιράν.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου