Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Πάτρα: 40χρονος πήγε να εμβολιαστεί για λογαριασμό 28χρονου- Τι αποκάλυψε την απόπειρα πλαστοπροσωπίας./Πάτρα: 40 λεωφορεία στους δρόμους- Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας από τους ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων./Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή στα 55 του ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς – Για μια δεκαετία ήταν ο μπουζουκτσής του Σφακιανάκη.

Πάτρα: 40χρονος πήγε να εμβολιαστεί για λογαριασμό 28χρονου- Τι αποκάλυψε την απόπειρα πλαστοπροσωπίας.


   Έρευνα από την αστυνομία.

Πήγε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, για λογαριασμό άλλου αλλά το σχέδιο "ναυάγησε", γιατί ο γιατρός παρατήρησε κάτι που του χτύπησε «καμπανάκι». Η παρατηρητικότητα και η επαγγελματική ευσυνειδησία του γιατρού στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Νοτίου Τομέα της Πάτρας αποκάλυψε την υπόθεση πλαστοπροσωπίας που είχαν στήσει δύο άγνωστοι, τα ίχνη των οποίων αναζητά η Αστυνομία. Η υπόθεση, ερευνάται σε βάθος από τις διωκτικές αρχές προκειμένου να αποκαλυφθούν οι πρωταγωνιστές της.

Πρόκειται για έναν 40χρονο περίπου άνδρα, ο οποίος προσήλθε προχθές να εμβολιαστεί για λογαριασμό ενός 28χρονου, προσκομίζοντας δίπλωμα οδήγησης. Δεν λογάριασε όμως, ότι η διαφορετική ημερομηνία γέννησης του διπλώματος από τον αριθμό του ΑΜΚΑ που εμφανιζόταν στο σύστημα θα αποκάλυπτε τα σχέδιά του… Ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου που υποδέχθηκε τον άνδρα που ήθελε να εμβολιαστεί, επιδεικνύοντας αυξημένη προσοχή αντελήφθη πως η ηλικία του ανδρός δεν ήταν ίδια με του άνδρα που είχε κλείσει το ραντεβού. Προτού ετοιμαστεί για να του κάνουν την ένεση, ο γιατρός ζήτησε από το άνδρα να παραμείνει στο κέντρο προκειμένου να διερευνήσει τα στοιχεία, αλλά μόλις όμως ο ίδιος αντελήφθη πως κάτι δεν πήγαινε καλά, το έβαλε στα πόδια.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος δήλωσε στην «Γνώμη» πως «όλα τα δικαιολογητικά που προσκόμισε εισερχόμενος στο Εμβολιαστικό Κέντρο ο άνδρας ήταν εντάξει φαινομενικά. Στην πορεία όμως ο γιατρός, που ήταν επιφορτισμένος με αυτή τη διαδικασία, διαπίστωσε πως τα στοιχεία του διπλώματος δεν ταίριαζαν με τα υπόλοιπα στοιχεία που προσκόμισε. Παρατήρησε πως ο άνδρας που πήγε να κάνει το εμβόλιο ήταν μεγαλύτερης ηλικίας σε σχέση με αυτόν που θα δηλωνόταν, όμως επειδή η φωτογραφία του διπλώματος ήταν παλιά και ο άνδρας φορούσε μάσκα έκανε σύγκριση μεταξύ της ηλικίας στο δίπλωμα οδήγησης και την αναγραφόμενη ημερομηνία γεννήσεως στον ΑΜΚΑ και διαπιστώθηκε η απόπειρα πλαστοπροσωπίας».

Όταν αναζητήθηκε ο πολίτης να δώσει περαιτέρω στοιχεία ταυτοπροσωπίας, διαπιστώθηκε πως είχε εξαφανιστεί από το Κέντρο Υγείας. «Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Κ.Υ. ο γιατρός έλεγξε τα πάντα και εφόσον ο άνθρωπος εξαφανίστηκε και υπέβαλε σχετική αναφορά και πλέον το ζήτημα το διερευνά η Αστυνομία, ενώ το εμβόλιο δεν καταχωρήθηκε στο σύστημα», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Σημείωσε, επίσης, πως στην περιφέρειά μας δεν υπάρχει καταγγελία για παρόμοιο περιστατικό, υπογραμμίζοντας πως «σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου δεν αφήνουμε καμία απολύτως περίπτωση χωρίς να τη διερευνήσουμε». Για το λόγο αυτό, ό,τι στοιχεία έχει η 6η ΥΠΕ έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας και διερευνώνται σε βάθος.

thebest.gr

Πάτρα: 40 λεωφορεία στους δρόμους- Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας από τους ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων.

Ψήφισμα στην Περιφέρεια

Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας, με 40 λεωφορεία θα πραγματοποιήσει, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, η Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Αχαΐας. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας όπου αναμένεται να βγουν στους δρόμους 8.000 λεωφορεία. «Βασικό αίτημα είναι να  δοθούν όλα όσα μας υποσχέθηκε η Πολιτεία, εν μέσω πανδημίας και ακόμα τίποτα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί» αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Αχαΐας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σε ό, τι αφορά την διαμαρτυρία στην Πάτρα , η συγκέντρωση των λεωφορείων θα γίνει στις 10.30 στην Ακτή Δυμαίων και στις 11π.μ  θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή με τα λεωφορεία προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στην συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδρομή μέσω της Κορίνθου σε όλο το κέντρο της πόλης με κατάληξη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου θα αποδοθεί ψήφισμα, στον Αντιπεριπερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση.

thebest.gr

Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή στα 55 του ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς – Για μια δεκαετία ήταν ο μπουζουκτσής του Σφακιανάκη.

Θλίψη για τον χαμό του Λαρισαίου μουσικού Κωνσταντίνου Ζαχαριά ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 55 του χρόνια σήμερα το πρωί της Παρασκευής προδομένος από την καρδιά του.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr τον εντόπισε η μητέρα του νεκρό στην οικία τους στη Λάρισα.

Ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς για μια περίπου δεκαετία ήταν το μπουζούκι του Νότη Σφακιανάκη στις πίστες των Αθηνών, ενώ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας εργαζόταν στο νυχτερινό κέντρο της Ελασσόνας «el paso».

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου