Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Κλιμάκωση: Ρωσικός Στόλος σε αποστολή "μπλακ-αουτ" Ευρώπης-ΗΠΑ - Σοβαρό επεισόδιο με Νορβηγία & Σουηδία!

 Σε σενάριο ολικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ ασκούνται οι ρωσικοί Στόλοι με το θερμόμετρο της κρίσης να “χτυπάει κόκκινο” καθώς σημειώθηκαν επεισόδια τόσο με την Σουηδία όσο και με την Νορβηγία.

ΝΑΤΟϊκοί αναλυτές διαπίστωσαν πως η πολεμική κινητοποίηση του ρωσικού Στόλου στην ΑΟΖ Ιρλανδίας έχει σκοπό να “σβήσει τα φώτα” στις τηλεπικοινωνίες ΗΠΑ-Ευρώπης σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία και εμπλοκής ΝΑΤΟ!

Υπενθυμίζουμε ότι η μεγάλη άσκηση του ρωσικού Ναυτικού και της Αεροπορίας στον Ατλαντικό Ωκεανό διεξάγεται μόλις 240 χλμ από τις ακτές της Ιρλανδίας μέσα στην ΑΟΖ της χώρας.

Ρωσία: Πρόβα αποσύνδεσης των καλωδίων

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως το σενάριο που ασκείται ο ρωσικός Στόλος μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιρλανδίας έχει να κάνει με επιβολή “μπλακ αουτ” στην τηλεπικοινωνιακή σύνδεση Ευρώπης και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με χάρτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από το σημείο της ρωσικής άσκησης διέρχονται τα υποβρύχια καλώδια τηλεπικοινωνιών.

Εάν αυτά κοπούν, τότε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα απομονωθεί καθώς θα διακοπεί η η επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Η τοποθεσία της ρωσικής άσκησης βρίσκεται στην περιοχή μέσω της οποίας περνούν πολλά υπερατλαντικά καλώδια Διαδικτύου που συνδέουν την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Δείτε τους χάρτες


Image

Ρωσία: “Νέκρωσε” νορβηγικό F-35 και αμερικανικό ραντάρ;

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου έπληξε F-35 της Νορβηγίας και ένα αμερικανικό ραντάρ.

Οι ίδιες ρωσικές πηγές αναφέρουν πως “συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου άρχισαν να χρησιμοποιούνται κατά ΝΑΤΟΪκών στόχων.

Πρώτος στόχος αποτέλεσαν αμερικανικό ραντάρ στην Βόρεια Νορβηγία και η διακοπή ομαλής λειτουργίας συστημάτων ενός F-35.

Η Ρωσία κλιμακώνει τις υβριδικές επιχειρήσεις με σκοπό την καταστολή επικοινωνιών στην Σκανδιναβία.

Λόγω του γεγονότος ότι η Ρωσία συνεχίζει να αυξάνει την επιρροή της στις περιοχές της Βαλτικής και της Αρκτικής, οι Σκανδιναβικές χώρες πρέπει να αντισταθούν σε νέους τύπους ηλεκτρονικού πολέμου.

Η Νορβηγία αντιμετωπίζει την πρόκληση να κάνει τους σταθμούς ραντάρ της λιγότερο ευάλωτους. Τα μαχητικά F-35 αποδείχθηκαν ευάλωτα στα περισσότερα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Πηγές αναφέρουν ότι ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρουν τα σήματα κατά μήκος των ρωσικών συνόρων. Μεταξύ των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου μεγάλης εμβέλειας, ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποίησε το “Murmansk-BN”, το οποίο μπορούν να μπλοκάρει και δορυφορικές συσκευές.

Επιπλέον 4 πλοία του ρωσικού Βόρειου Στόλου έχουν εντοπιστεί στην βόρεια ακτή της Νορβηγίας. Πρόκειται για το τάνκερ “Vyazma”, το αντιτορπιλικό “Vice-Admiral Kulakov”, την φρεγάτα “Admiral Kasatonov” και το καταδρομικό κατηγορίας “Slava” “Marshal Ustinov”.

Τα πλοία αυτά απέπλευσαν από το Severomorsk στις 22 Ιανουαρίου με κατεύθυνση την Νορβηγική Θάλασσα και στόχο την διεξαγωγή επιθετικών ασκήσεων πίσω από τις γραμμές του ΝΑΤΟ

Σουηδία: 4 ρωσικά drones πάνω από στρατηγικές εγκαταστάσεις 

4 ρωσικά drones εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες στην Σουηδία.

Σύμφωνα με σουηδικά ΜΜΕ, τα drones εντοπίστηκαν πάνω από την Ανατολική Σουηδία.

“Το γεγονός ότι είναι η τέταρτη φορά που εντοπίζεται ένα τέτοιο drone έχει προκαλέσει ανησυχία. Τα drones αυτά μπορούν να φέρουν οπλικό φορτίο και να πλήξουν στόχους

Ένα από τα drones πέταξε πάνω από το σημαντικό λιμάνι διαχείρισης πετρελαίου του Berg, που ανήκει στην Circle K και τροφοδοτεί ολόκληρο το Mälardalen με διάφορους τύπους καυσίμων. Η αστυνομία έστειλε ειδική ομάδα στο σημείο.

«Το drone έκανε κύκλους γύρω από τις δεξαμενές πετρελαίου και την αποθήκη πετρελαίου και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία επειδή είναι μια σημαντική εγκατάσταση», δήλωσε επίσημη πηγή στο Aftonbladet.

«Τα περισσότερα drones πέταξαν προς την πόλη την ίδια στιγμή», είπε Σουηδός αξιωματούχος.

Δύο drones εθεάθησαν αργότερα στην περιοχή του τηλεοπτικού πύργου Kaknestornet, ο οποίος είναι προστατευόμενος χώρος, και ένα τρίτο εμφανίστηκε κοντά στα μεγάλα υδραγωγεία στο Norborg, τα οποία είναι επίσης προστατευόμενες τοποθεσίες. Υπήρξαν και ταυτόχρονες πτήσεις πάνω από πυρηνικούς σταθμούς” ανέφεραν σουηδικές πηγές στο “Aftonbladet”.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση συναγερμού έχει εισέλθει και η Φινλανδία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να πραγματοποιούν ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας

Δείτε εικόνες και βίντεο

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου