Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Zero Hedge : Το CNN σε κατάσταση κατάρρευσης λόγω του φιάσκο τηλεφωνικής κλήσης Μπάιντεν-Ουκρανίας.

 BY TYLER DURDEN

Οι δημοσιογράφοι του CNN κάνουν έλεγχο των ζημιών μετά τον πανικό της Νατάσα Μπέρτραντ του δικτύου και τη διαγραφή tweets που περιείχαν σκληρά σχόλια που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος Μπάιντεν στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντομίρ Ζελένσκι – συγκεκριμένα ότι μια ρωσική εισβολή ήταν “επικείμενη”, ότι η πρωτεύουσα του Κιέβου θα μπορούσε να “λεηλατηθεί” και να “προετοιμαστεί για σύγκρουση”.

Τώρα – τίποτα από αυτά δεν συνέβη προφανώς σύμφωνα με τον Jim Sciutto του CNN, τον Λευκό Οίκο και προφανώς την ίδια την Ουκρανία. Σημειωτέον, το CNN ισχυρίζεται ότι η πηγή του ήταν ένας “ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος”.

Ο Jack Posobiec του Human Events το εκθέτει:

Ο Bertrand προφανώς δεν πήρε το μήνυμα στον Jake Tapper του CNN και τον ανώτερο διεθνή ανταποκριτή Matthew Chance, οι οποίοι επανέλαβαν την αμφισβητούμενη πλέον αναφορά – την οποία το CNN μόλις διέγραψε.

Και ο Λευκός Οίκος αμφισβητεί:

Τώρα, ο Posobiec αναφέρει ότι το γραφείο του Zelensky διαψεύδει επίσης το δημοσίευμα του CNN.

Ο Alexander Marquardt του CNN δίνει ένα μάθημα μάστερ στην ανάκληση της παραπληροφόρησης:

* * *

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία το απόγευμα της Πέμπτης, την οποία ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε “check-in”, φαίνεται ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει την κινδυνολογική στάση, καθώς είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μια ρωσική εισβολή είναι “πλέον εξαιρετικά βέβαιη” – σύμφωνα με το CNN.

Επιπλέον, “ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους τους να απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία“, σύμφωνα με την ανάγνωση της κλήσης του Λευκού Οίκου. Ωστόσο, παραμένει ότι προέκυψαν δύο αντικρουόμενες αφηγήσεις, δεδομένου ότι λίγο πριν από την κλήση αναφερόταν ότι ο Ζελένσκι αναμενόταν να ζητήσει από τις ΗΠΑ να είναι πιο προσεκτικές στα μηνύματά τους γύρω από μια πιθανή ρωσική επίθεση, σύμφωνα με την πηγή -ιδιαίτερα η λέξη “επικείμενη”, καθώς κινδυνεύει να προκαλέσει πανικό και αρνητικές οικονομικές συνέπειες για την Ουκρανία. Αυτό ήταν επίσης σύμφωνα με το CNN.

Αλλά η δήλωση αμέσως μετά το τηλεφώνημα του ίδιου του Ζελένσκι ήταν πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με τη ρητορική του Λευκού Οίκου…

“Συζητήσαμε τις πρόσφατες διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση και συμφωνήσαμε σε κοινές δράσεις για το μέλλον”, ανέφερε ο Ζελένσκι σε ένα tweet. “Ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη συνεχιζόμενη στρατιωτική βοήθεια”, ανέφερε, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν περαιτέρω οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, η οποία τονίστηκε στη δήλωση του Μπάιντεν.

Το CNN και γενικά τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης φαίνονται τελευταία αποφασισμένα να υπερτονίζουν και να υποδαυλίζουν τις εντάσεις μέχρι το σημείο της ένοπλης σύγκρουσης.

Η “μακρά τηλεφωνική συνομιλία” με τον Μπάιντεν ήταν η δεύτερη του Ζελένσκι αυτόν τον μήνα. Και πάλι, συγκρίνετε τη χαμηλών τόνων δήλωση του ίδιου του προέδρου της Ουκρανίας με τα όσα φέρεται να του είπε ο Μπάιντεν σχετικά με το “επίπεδο” της απειλής, υποτίθεται με το ίδιο το Κίεβο στο στόχαστρο…

Η ουκρανική πλευρά φαίνεται να διέρρευσε ότι ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον Ζελένσκι ότι είναι “σχεδόν βέβαιο” ότι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας μπορεί να “λεηλατηθεί” και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να την καταλάβουν.

Εδώ είναι περισσότερα από το CNN:

Ο Ζελένσκι ανησυχεί ιδιαίτερα για τη ρητορική των ΗΠΑ ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να είναι “επικείμενος” – μια λέξη που χρησιμοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να περιγράψει την εκτίμηση των ΗΠΑ για τα σχέδια της Ρωσίας – και τις πρόσφατες αποκαλύψεις πληροφοριών στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, είπε η πηγή, οι οποίες “προκαλούν πανικό και οικονομική καταστροφή για την Ουκρανία”.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να μεταφέρει στον Μπάιντεν ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα μηνύματά τους γύρω από τη σύγκρουση, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της κλήσης φέρεται να είπε στον Αμερικανό πρόεδρο να ηρεμήσει

Φαίνεται ότι οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν ανοιχτά σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της απειλής, με τον Λευκό Οίκο να κατηγορείται τώρα ότι διόγκωσε υπερβολικά την απειλή. Πράγματι, αυτό ήταν το μήνυμα των Ουκρανών όλη την εβδομάδα, ειδικά αφού οι ΗΠΑ έκαναν το δραματικό βήμα να πουν σε ορισμένα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας τους στο Κίεβο να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της αύξησης των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία.

Σε αυτό το θέμα, ο Μπάιντεν είχε να δώσει κάποιες εξηγήσεις, οι οποίες πιθανότατα δεν έκαναν τα πράγματα καλύτερα. Ο Μπάιντεν “κατέστησε σαφές ότι παρά την αναχώρηση των Αμερικανών μελών των οικογενειών του προσωπικού της πρεσβείας, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, παραμένει ανοιχτή και πλήρως λειτουργική”, σύμφωνα με το αμερικανικό κείμενο που αναγνώστηκε.

zerohedge.com

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου