Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ο Elon Musk μιλάει ξαφνικά για τυραννία και ζήτησε από τα 71 εκατ. των ακολούθων του στο Twitter να υποστηρίξουν το Freedom Convoy των 50.000 Καναδών ιδιοκτητών φορτηγών που διαμαρτύρονται για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.


Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

Right now, over 50,000 truckers in Canada are traveling in a convoy stretching 70km!, to surround the capital Ottawa demanding that Justin Trudeau resigns and all the draconian mandates around the country are dropped and people’s freedoms restored. A fascinating show of force by the public that the Canadian ‘paid for’ media aren’t showing.


Never let anyone take your freedom for the greater good – Freedom IS the greater good! ‘

Πάνω από 50.000 Καναδοί ιδιοκτήτες φορτηγών οδηγώντας τα θηρία τους σε ένα απίστευτο “Freedom Convoy” όπως το αποκαλούν κατευθύνονται στην πρωτεύουσα Ottawa για να διαμαρτυρηθούν για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που επέβαλε ο Καναδός πρωθυπουργός Trudeau.

Ο Elon Musk -λέει στους 71 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter να υποστηρίξουν τους Καναδούς φορτηγατζήδες του «Freedom Convoy» ενώ ο ίδιος παρότι έχει εμβολιαστεί δηλώνει επιτακτικά κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και κάνει λόγο για τυραννία.

“If you scare people enough, they will demand removal of freedom. This is the path to tyranny,”

 

* * *

Κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υποβαθμίζουν τη διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «Freedom Convoy» και ξεκίνησε στο Vancouver την Κυριακή και αναμένεται να φτάσει στην Ottawa, το Σάββατο-σχολιάζει ο ZeroHedge.

Ο πρωθυπουργός  Justin Trudeau χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία και τους υποστηρικτές της «μικρή περιθωριακή μειοψηφία» με «απαράδεκτες απόψεις».

«Η μικρή περιθωριακή μειοψηφία των ανθρώπων που πηγαίνουν προς την Ottawa έχει απαράδεκτες απόψεις που δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Καναδών που γνωρίζουν ότι ακολουθώντας την επιστήμη προστατεύουν τον καθένα και είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τις αξίες μας ως χώρα», είπε ο Trudeau στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος έχει αποκαλέσει οποιονδήποτε μη εμβολιασμένο “ρατσιστή και μισογύνη εξτρεμιστή”.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στοχεύουν στο κίνημα για να περιορίσουν την κινητικότητά τους πριν φτάσουν στην Οτάβα.


Το GoFundMe πάγωσε έναν λογαριασμό που ήταν συνδεδεμένος με την ομάδα που οργάνωσε τη διαμαρτυρία. Η σελίδα GoFundMe συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια CAD από το πρωί της Πέμπτης από 76.000 άτομα. «Ζητάμε δωρεές για να βοηθήσουμε πρώτα στο κόστος των καυσίμων και ελπίζουμε ότι τρόφιμα και καταλύματα θα βοηθήσουν στη μείωση των πιέσεων αυτού του επίπονου έργου», αναφέρει η σελίδα GoFundMe.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του GoFundMe, Rachel Hollis, προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις αφού η εταιρεία τεχνολογίας πάγωσε τις διανομές του κεφαλαίου αφού ζήτησε από τους διοργανωτές να δείξουν τεκμηρίωση “σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθούν σωστά τα κεφάλαια”.

Οι φορτηγατζήδες είναι εξαγριωμένοι μετά την εντολή εμβολιασμού που ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου που απαιτούσε από τους μη εμβολιασμένους φορτηγατζήδες που επέστρεφαν πίσω στον Καναδά να υποβληθούν σε εξετάσεις και να τεθούν σε καραντίνα για μια εβδομάδα. Οι ΗΠΑ εφάρμοσαν παρόμοια πολιτική στις 22 Ιανουαρίου. Αυτές οι δύο εντολές οδήγησαν αμέσως το 20% από τους 160.000 διασυνοριακούς Αμερικανούς και Καναδούς φορτηγατζήδες εκτός δρόμου λόγω μη συμμόρφωσης και στις δύο χώρες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου