Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Μυστηριώδη σήματα από το βυθό της Βαλτικής Θάλασσας απασχολούν τους επιστήμονες.

 Το υποβρύχιο γεράκι Millennium Falcon.

Η σουηδική εταιρεία Ocean X, με επικεφαλής τον Dennis Osberg, ειδικεύεται στην εξερεύνηση των μυστηρίων του βυθού. Δεν πρόκειται απλώς για μια ισχυρή ομάδα ενθουσιωδών, αλλά και για μια τεχνικά εξοπλισμένη εταιρεία, με το ερευνητικό σκάφος OceanX MV Alucia μήκους 56 μέτρων, εξοπλισμένο με κάμερες και ελικοδρόμιο. Ήταν οι πρώτοι που αιχμαλώτισαν ένα γιγάντιο θαλάσσιο καλαμάρι, μελέτησαν καταβόθρες, ανέσυραν τα συντρίμμια ενός Airbus A330 που συνετρίβη το 2009 από τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού και δοκίμασαν το πρωτότυπο του τηλεκατευθυνόμενου οχήματος Orpheus που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Woods Hole και τη NASA. Ανακάλυψαν επίσης τα συντρίμμια του ρωσικού υποβρυχίου Σομ, το οποίο βυθίστηκε πριν από έναν αιώνα, στα σουηδικά χωρικά ύδατα το 2015 μετά από πληροφορία ενός Ρώσου συναδέλφου τους.

Το 2010, οι Σουηδοί βρήκαν ένα ασυνήθιστο αντικείμενο στη Βαλτική Θάλασσα σε βάθος 87 μέτρων. Έμοιαζε με διαστημόπλοιο, σαν να προερχόταν από τα γυρίσματα του Star Wars. Το κύριο χαρακτηριστικό του πλοίου ήταν ένας "θάλαμος φόρτωσης" - μια γιγαντιαία πλατφόρμα με διάδρομο, μπροστά στην οποία οι δύτες έμοιαζαν με μικρά ψάρια. Η "Ανωμαλία της Βαλτικής", όπως ήταν το παρατσούκλι των δυτών, είχε βυθιστεί αξιόπιστα στο βυθό. Η χημική ανάλυση του υλικού από το οποίο κατασκευάστηκε το ασυνήθιστο αντικείμενο επιβεβαίωσε τις εικασίες ότι το αντικείμενο που βρέθηκε στο βυθό δεν ήταν φυσικής προέλευσης.

Οι πρώτες εικόνες από τα βάθη επέτρεψαν στους επιστήμονες να δουν κάτι από το βυθό με λεπτομέρεια - ένα στρογγυλό αντικείμενο με σωστό γεωμετρικό σχήμα, διαμέτρου 60 μέτρων, χωρίς αιχμηρές άκρες. Δίπλα στο αντικείμενο που βρέθηκε, μια λωρίδα πλάτους 300 μέτρων ήταν ορατή στον πυθμένα, σαν το μυστηριώδες πλοίο να ερχόταν για προσγείωση. Τα ΜΜΕ φώναζαν "Alien Ship", "Millennium Falcon", υπονοώντας το σκάφος του Han Solo από το Star Wars.

Αναπόδεικτη θεωρία.

Οι λάτρεις της εναλλακτικής ιστορίας που μελέτησαν τα δεδομένα του Ocean X εντόπισαν στο γιγαντιαίο αντικείμενο ένα ναυάγιο της Ατλαντίδας, ενώ ορισμένοι διατύπωσαν την πιο πεζή εκδοχή ότι πρόκειται για ένα "ρωσικό πλοίο". Ορισμένοι μίλησαν για την προφανή παρουσία ραμπών και σκαλοπατιών στον χώρο. Στη συνέχεια ήταν δυνατό να ανυψωθεί ένα δείγμα του υλικού στην κορυφή. Ο γεωλόγος Steve Weiner από την ομάδα Ocean X, έχοντας πραγματοποιήσει τις σχετικές έρευνες, απέρριψε τις εκδοχές σχετικά με τη φυσική προέλευση της "Βαλτικής Ανωμαλίας". Σημείωσε ότι είναι ένα μέταλλο ή ένα κράμα μετάλλων που δεν υπάρχει στη φύση.


Οι δημοσιογράφοι και οι εναλλακτικοί ιστορικοί δεν το έβαλαν κάτω και σύντομα προέκυψε η θεωρία ότι ένα ναζιστικό υποβρύχιο από τα μυστικά σχέδια του Τρίτου Ράιχ βρισκόταν στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας. Η υπόθεση βασίστηκε στο ιστορικό γεγονός ότι οι Γερμανοί συχνά πραγματοποιούσαν τις μυστικές δοκιμές τους εκεί, ενώ λίγο πιο μακριά βρισκόταν το πεδίο δοκιμών του Ρίγκεν, το οποίο αργότερα έγινε βάση πυραύλων.

Η επίσημη επιστήμη διαψεύδει.

Οι επιστήμονες αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό όλες τις υποθέσεις ενός υπερφίαλου κοινού που διψούσε για ανεξήγητα θαύματα. Ισχυρίστηκαν ότι η φωτογραφία του αντικειμένου ήταν κακής ποιότητας και ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η φαντασία ενός ατόμου θέλει να ζωγραφίζει πάνω σε κάτι που δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Ο αρχαιολόγος Joeran Ekberg δήλωσε ότι αν και το εύρημα είναι παράξενο και μοιάζει πραγματικά με έργο ανθρώπινης ή εξωγήινης νοημοσύνης, αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο τέτοιο αντικείμενο στον κόσμο.Αρκεί να θυμηθούμε έναν ιδανικά διαμορφωμένο παγόβουνο που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής IceBridge από ειδικούς της NASA. Πήρε το παρατσούκλι "παγόβουνο της τελειομανίας". Μια επόμενη αποστολή στάλθηκε στον Ωκεανό Χ για να λάβει σαφέστερες εικόνες και νέα δείγματα. Γεωλόγοι του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης ανέλυσαν το υλικό και διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος της "Βαλτικής Ανωμαλίας" είναι βασάλτης, ο οποίος θεωρείται στη σεισμολογία ως το κατώτερο στρώμα του φλοιού της Γης.

Η φύση της προέλευσής του διερευνήθηκε κάποτε λεπτομερώς από σοβιετικούς επιστήμονες που έκαναν γεωτρήσεις στο υπερβαθύ πηγάδι Κόλα. Και μάλλον δεν υπάρχει τίποτα το ανώμαλο στο αντικείμενο που βρέθηκε στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας. Εδώ βρισκόταν ο παγετώνας, ο οποίος έφερε μαζί του τον βασάλτη. Όταν ο παγετώνας έλιωσε, έγινε θάλασσα. Οι λωρίδες στο αντικείμενο, που μοιάζουν με διάδρομο, σχεδιάστηκαν από τον παγετώνα. Όσον αφορά το "μέταλλο άγνωστης προέλευσης", το οποίο ωστόσο υπήρχε στα δείγματα, τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν την μετεωριτική του προέλευση.

Μυστήριο των μυστικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι τα αποτελέσματα της έρευνας των γεωλόγων της Στοκχόλμης και τα ευρήματα της Ocean X απομακρύνθηκαν γρήγορα από το δημόσιο τομέα. Αναφέρθηκε επίσης ότι η υπόθεση είχε παραδοθεί στις σουηδικές και νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών. Οι δύτες της ομάδας Ocean X φάνηκαν ανήσυχοι όταν μίλησαν για το εύρημα. Ο Stefan Hogerborn, συγκεκριμένα, δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα των επιστημόνων και εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα παιδιά έχουν βρει κάτι μοναδικό. Υπέρ αυτής της εκδοχής συνηγορούν τα στοιχεία ότι τα αρχικά δημοσιευμένα έγγραφα κατέγραψαν κάποιες "ηλεκτρομαγνητικές εκρήξεις" παρόμοιες με το σόναρ των υποβρυχίων της Γης. Αυτά έχουν εξαφανιστεί από το δημόσιο τομέα μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του υλικού σχετικά με την υποθαλάσσια ανωμαλία.

Επιπλέον, οι δύτες ισχυρίστηκαν ότι ήταν αδύνατο να τραβήξουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας κοντά στο αντικείμενο. Γιατί; Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, από την επίδραση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μέχρι μια άγνωστη στην επιστήμη δύναμη που αχρηστεύει τον εξοπλισμό. Ο επικεφαλής σκεπτικιστής, ο επιστήμονας Peter Lindberg, έχει συναντηθεί αρκετές φορές με δημοσιογράφους, λέγοντας ότι πρόκειται για το πιο παράξενο εύρημα της ζωής του και ότι έχει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Στη συνέχεια, ξαφνικά σταμάτησε να επικοινωνεί με οποιονδήποτε.

Οι δημοσιογράφοι έμαθαν από τον ίδιο ότι όλα τα τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές σε ακτίνα 25 μέτρων από το εύρημα σταμάτησαν να λειτουργούν. Για περίπου ένα μήνα μετά τη βύθιση στο νερό, όλα τα μέλη του πληρώματος παρουσίασαν ημικρανίες και πυρετό, σαν να είχαν θαφτεί σε έναν τεράστιο φούρνο μικροκυμάτων. Δεν υπάρχει ακόμη εξήγηση για μια άλλη παραδοξότητα: ποιος και γιατί μπορεί να έδωσε την εντολή να διακοπεί η αποστολή και να στραφεί στην αναζήτηση άλλων αντικειμένων. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά από αυτά στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας. Αλλά είναι σαν κάποιος να προσπάθησε να βάλει τέλος σε αυτή την ιστορία με τη βία. Έχει ήδη απαγορευτεί επίσημα στους απλούς δύτες να καταδύονται στο βυθό της περιοχής αυτής.

Το 2018, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης δήλωσαν ότι η "Ανωμαλία της Βαλτικής" είναι προϊόν γεωλογικής προέλευσης και δεν πρέπει να αναζητά κανείς σημάδια εξωγήινης παρουσίας εκεί που δεν υπάρχει. Οι ερευνητές αρνήθηκαν να απαντήσουν σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τα προβλήματα υγείας.

esoreiter.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου