Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ρωσία: "Eιρήνη με ΗΠΑ μόνο μετά από Νέα Παγκόσμια Τάξη" - Θα κτυπήσουν το ΝΑΤΟ για να αλλάξει η Αρχιτεκτονική Ασφαλείας της Ευρώπης!

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ποια Ουκρανία; Πολύ βαθύτερο είναι το διακύβευμα της ρωσο-ουκρανικής κρίσης  σύμφωνα με τον σύμβουλο του Β. Πούτιν και αναλυτές που κάνουν λόγω για “κρίση μεγάλης διάρκειας με επίκεντρο την Ευρώπη”!


Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός πως δεν θα έχουμε μόνο συμβατική κρίση αλλά σε βάθος χρόνου και στο πλαίσιο σταδιακής κλιμάκωσης θα εισέρθουν ακόμη και πυρηνικές απειλές με υβριδικό κτύπημα σε ευρωπαϊκές χώρες που συνορεύουν με Ουκρανία-Λευκορωσία. Γι αυτό ΗΠΑ-Βρετανία ενισχύουν δραματικά τις δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει σκοπό να εφαρμόσει “στρατιωτικό εξαναγκασμό” δείγμα της αλλαγής στάσης και στρατηγικής της. Θα χτυπήσει “πολύ άσχημα” την Ουκρανία ώστε να συνθηκολογήσουν οι ΗΠΑ. Το ρωσικό πλάνο πάει πολύ μακριά μέχρι την ρήξη εντός ΝΑΤΟ και την έξοδο του από συγκεκριμένες χώρες ή και την Ευρώπη.

Μόσχα: Eιρήνη μόνο μετά από “Νέα Παγκόσμια Τάξη”

“Το 2022 είναι η χρονιά κρίσης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.

Η ειρήνη με τις ΗΠΑ είναι πιθανή μόνο μετά από μια “Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Μόνο όταν αυτή δημιουργηθεί θα μπορέσει να υπάρξουν λιγότερες συγκρούσεις και εν τέλει ειρήνη” ανέφερε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης, σύμβουλος του Β. Πούτιν και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Δούμα, Aleksey Pushkov. Πρόσθεσε τα εξής:

“Οι ΗΠΑ είναι μια Ηγεμονική Δύναμη που βλέπει σταδιακά να χάνει την θέση της στον κόσμο.

Υποφέρουν από σοβαρή ήττα στην Μέση Ανατολή, όπου έχασαν την Συρία, έχασαν στην συνέχεια τον πόλεμο του Αφγανιστάν και αναγκάστηκαν να αποσύρουν σχεδόν όλα τα στρατεύματα τους από το Ιράκ στα τέλη του 2021.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να διατηρήσουν την κυρίαρχη επιρροή τους μέσω συγκρούσεων με την Ρωσία και την Κίνα με διαφορετικούς βαθμούς έντασης.

Οι ΗΠΑ δεν μας αντιμετωπίζουν πλέον ως δευτερεύουσα δύναμη.

Μας αντιμετωπίζουν ως ύψιστη δύναμη, γι’ αυτό αναφέρουν τη Ρωσία, όχι την Κίνα, ως ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μπάιντεν το 2022.

To 2022 θα είναι ένα έτος κρίσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας καθώς όπως καταλαβαίνω, θέλουν τώρα να λύσουν το «ρωσικό πρόβλημα», δηλαδή να υποτάξουν σχεδόν όλη την Ευρώπη, σπρώχνοντας τη Ρωσία στα περίχωρά της.

“Στρατιωτική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Κίνας”

Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζονται την Ουκρανία. Η επόμενη φάση θα είναι μια πολιτική ή και στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα.

Η πολιτική και οικονομική ελίτ της Αμερικής πιστεύει ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να κυβερνήσουν τον κόσμο και δεν σκοπεύουν να αφήσουν κανέναν άλλο να αναλάβει τα τιμόνια.

Έτσι, μέχρι να δημιουργηθεί μια νέα παγκόσμια τάξη στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι πιο αδύναμες και ο ρόλος τους θα έχει μειωθεί, θα βρισκόμαστε σε -λίγο ή πολύ -οξεία πολιτική σύγκρουση μαζί τους».

“Το ΝΑΤΟ θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην εφαρμογή των Παλιών Συνθηκών”

Ρωσικά ΜΜΕ τονίζουν πως οι “οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απάντησαν στη Ρωσία αρνητικά στις πιο σημαντικές απαιτήσεις της Μόσχας όπως η μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή. Την ίδια στιγμή, η Αμερική αντιπρότεινε να επιστρέψει στη συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών και στη Συνθήκη INF.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ απαίτησε από τον ρωσικό στρατό να αποσυρθεί στις γραμμές του 1991 από τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Δηλαδή να αποχωρήσει από την Υπερδνειστερία, την Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία και την Κριμαία.

Η Μόσχα απαίτησε:

  1. Nα σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικά.
  2. Το ΝΑΤΟ να επιστρέψει στα σύνορα του 1997 και να αποχωρήσουν όπλα και στρατεύματα από χώρες της Βαλτικής, Βαλκανίων και Αν. Ευρώπης. Το 1997 δεν ήταν μέλη η Πολωνία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία κτλ.
  3. Να αποσυρθούν τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ από την Ευρώπη.
  4. Να τεθεί σε ισχύ μια “Αντι-βαλλιστική Πυραυλική Συνθήκη”. Να αποσυρθεί το AEGIS από την Ρουμανία γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιθετικό όπλο με χρήση Tomahawk  από τους εκτοξευτές ΜΚ-41

Στόχος της Ρωσίας η διάλυση του ΝΑΤΟ 

Το διακύβευμα πλέον δεν είναι μόνο η Ουκρανία. Ο Β. Πούτιν και η Ρωσία στοχεύσουν στις μεταψυχροπολεμικές Αρχές στις οποίες βασίστηκε το ΝΑΤΟ. Κυρίως στο να δοκιμαστεί το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ.

Φαίνεται πως οι Ρώσοι στρατηγοί σχεδιάζουν ένα “chicken game”. Σχεδιάζουν να προκαλέσουν την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ εντός Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Αν δεν γίνει τότε το ΝΑΤΟ σβήνει…

Η Ρωσία γνωρίζει πως το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης. Συνεπώς η “Νέα Παγκόσμια Τάξη” που επιθυμεί να δημιουργηθεί περνά μέσα από τη δημιουργία ρήγματος στο ΝΑΤΟ, την διάλυση του και την αποχώρηση του από την Ευρώπη.

Και ο αδύναμος κρίκος είναι οι ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη ο γερμανικός συνασπισμός χωρών δεν επιθυμεί ανοιχτή ρήξη με την Ρωσία. Ο πρόεδρος της Κροατίας το είπε ξεκάθαρα χαρακτηρίζοντας “τσαρλατάνους την ηγεσία των ΗΠΑ που σπρώχνουν την Ουκρανία σε πόλεμο”.

Η Ρωσία αισθάνεται πλέον ότι είναι δυνατή και έχει την απόλυτη συμπαράσταση της Κίνας. Το εφιαλτικό σενάριο είναι μπροστά μας:

Μια διπλή κρίση που θα κλιμακωθεί και θα διαρκέσει μήνες και θα εξελιχτεί σε πυρηνική μέχρι τα ευρωπαϊκά κράτη εντός ΝΑΤΟ να έρθουν σε διαπραγμάτευση και συμφωνία με την Ρωσία για να “διώξουν” τις Αμερικανικές δυνάμεις.

Αλλαγή της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας.

Με λίγα λόγια “αλλαγή της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας”.

Σε αυτό μπορεί να συμφωνήσουν και οι ίδιες οι ΗΠΑ μόλις η Κίνα ανοίξει μέτωπο στην Νότια Σινική Θάλασσα!

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ έχουν δύο “στενούς συμμάχους” στην Ευρώπη. Η πρώτη χώρα είναι η Βρετανία που όμως είναι πλέον εκτός ΕΕ και η δεύτερη χώρα είναι συνολικά τα “Βαλτικά κράτη”.

Οι Ρώσοι πιστεύουν πως αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κτυπηθεί το ΝΑΤΟ αλλάζοντας την Αρχιτεκτονική Ασφαλείας της Ευρώπης.

Πιστεύουν ακράδαντα πως αυτό θέλει η Γερμανία (τονίζουν εδώ την καλή ενεργειακή και όχι μόνο σχέση που έχουν μαζί της) και η Γαλλία η οποία είχε αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ υπό τον Στρατηγό de Gaulle. Στο σημείο αυτό κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει και ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Τέλος να σημειωθεί πως την Μόσχα ευνοεί και το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εντός ΗΠΑ…

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου