Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Ανάλυση / Πυροβολισμοί στη Συρία το 2022; Άξονας Ισραήλ vs. Ιράν.


Ανάλυση / Πέναλτι στη Συρία το 2022;  Ισραήλ εναντίον Ιράν Άξονας 1
Δεξαμενή IDF στο Γκολάν (Αρχείο: IDF/CC )

Το Ισραήλ πρόκειται να εντείνει τις στρατιωτικές του επιδρομές στη Συρία το 2022, αλλά αυτή τη φορά οι αξιωματούχοι της άμυνας βλέπουν υψηλό κίνδυνο ιρανικών αντιποίνων. Ενώ η Τεχεράνη και η Ιερουσαλήμ έρχονται αντιμέτωπες σε πολλά μέτωπα, η συριακή αρένα μπορεί να είναι η πιο εκρηκτική και τεταμένη την επόμενη χρονιά.

Το Ιράν διατηρεί περίπου 20.000 πιστές δυνάμεις πολιτοφυλακής και πολλαπλά μέσα στη Συρία παρά τα συνεχιζόμενα ισραηλινά πλήγματα, αναφέρει η εφημερίδα Yediot Aharonot .

Οι Ιρανοί συγκεντρώνουν τη δραστηριότητά τους στα προάστια της Δαμασκού, όπου δημιούργησαν μια σειρά από αποθήκες όπλων και άλλους στρατιωτικούς χώρους. Το IDF βομβαρδίζει τακτικά την περιοχή και εξακολουθεί να έχει πολλούς στόχους στον κατάλογό του, αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, το Ισραήλ εμπλέκεται σε μια μυστική εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ και άλλων ιρανών πληρεξουσίων στο Γκολάν, αποκάλυψε στο άρθρο ο δημοσιογράφος Άλεξ Φίσμαν. Οι δυνάμεις του IDF πραγματοποίησαν πολυάριθμες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ακριβών πυραυλικών επιδρομών και μυστικών χερσαίων επιχειρήσεων στη συνοριακή ζώνη της Συρίας, έγραψε.

Ο στρατός πρόκειται να εντείνει τις επιθέσεις το 2022, ενώ επίσης θα χτυπήσει περισσότερους συριακούς στόχους που ωφελούν το Ιράν, είπε ο Φίσμαν.

Θα απαντήσει το Ιράν;

Συγκεκριμένα, η Συρία θα μπορούσε να είναι το πιο βολικό μέτωπο μάχης για τους Ισραηλινούς και τους Ιρανούς στρατιωτικούς σχεδιαστές.

Το IDF συνεχίζει να προετοιμάζεται για μια ευρεία επίθεση στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να οικοδομήσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο επίθεσης. Ο στρατός ασχολείται επίσης με σοβαρές προετοιμασίες για έναν πόλεμο στον Λίβανο , αλλά το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ πιθανότατα προτιμούν να αποφύγουν μια μεγάλη σύγκρουση προς το παρόν.

Ωστόσο, στο συριακό θέατρο και οι δύο πλευρές μπορεί να αισθάνονται ότι μπορούν να επιταχύνουν τις στρατιωτικές τους ενέργειες χωρίς να πυροδοτήσουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ωστόσο, το Ισραήλ αναμένει ότι ο άξονας του Ιράν θα ανταποκριθεί στα συνεχιζόμενα πλήγματα των IDF, πιθανώς σύντομα. Οι Ιρανοί είναι πολύ κοντά στο να φτάσουν στο σημείο να αποφασίσουν να αντεπιτεθούν, είπαν αξιωματούχοι της άμυνας στην εφημερίδα Israel Hayom .

Οι πρόσφατες επιθέσεις στο στρατηγικό λιμάνι της Λατάκειας ωθούν την Τεχεράνη πιο κοντά στην άκρη, ανέφερε η έκθεση.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου