Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα ζητήσει από ΝΑΤΟ και OSCE να αποσαφηνίσουν τις δεσμεύσεις τους για την ασφάλεια.

 Η Μόσχα διαμηνύει εκ νέου ότι «η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι αποτελεί απειλή για την Ουκρανία.

Η Ρωσία θα ζητήσει από τις χώρες του ΝΑΤΟ και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) να αποσαφηνίσουν τις δεσμεύσεις τους για την ασφάλεια, όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Στέλνουμε επίσημο αίτημα στους ομολόγους μας στις χώρες της Συμμαχίας και του OSCE με επείγον αίτημα να εξηγήσουν πώς προτίθενται να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να μην ενισχύσουν την ασφάλειά τους σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών. Εάν δεν έχουν πρόθεση να το κάνουν, να εξηγήσουν γιατί» τόνισε ο Λαβρόφ, μιλώντας στο Channel One της Ρωσίας.
Όπως είπε ο ίδιος, η απάντηση από το ΝΑΤΟ και τον OSCE θα είναι «κλειδί» για τον καθορισμό περαιτέρω προτάσεων, για τις οποίες θα ενημερωθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ουκρανίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας παρατήρησε ότι η Δύση θέλει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. παρά το γεγονός ότι δεν θα ενισχύσει την ασφάλεια, αλλά μόνο, θα υπονομεύσει τις σχέσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.
  

«Δεν θέλουμε πόλεμο»

Εν τω μεταξύ σήμερα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ χαρακτήρισε παράλογους του ισχυρισμούς ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή για την Ουκρανία.
«Λένε ότι η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία. Εντελώς ανοησία. Δεν υπάρχει απειλή. Οι Ουκρανοί οι ίδιοι, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων, λέε ότι δεν υπάρχει απειλή»
«Δεν θέλουμε πόλεμο. Και δεν τον χρειαζόμαστε καθόλου. Και όσοι τον επιβάλουν, ειδικά από τη Δύση, επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τα εγωιστικά επινοήματά τους» σημείωσε ακόμα.
sputniknews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου