Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ο Μπάιντεν στέλνει τεθωρακισμένα στο Τέξας-Απέρριψε το τελεσίγραφο ο κυβερνήτης πολιτείας.

 

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έχει εμπλακεί σε σύγκρουση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ που είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει.

Η Πολιτεία του Τέξας απέρριψε πριν από λίγο συνολικά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης Μπάιντεν να αποσύρει τα συρματοπλέγματα του οχυρωματικού έργου αποτροπής εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Πολιτεία και αμέσως ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ, έδωσε εντολή να… ενισχυθούν με καινούρια συρματοπλέγματα!

Όλα αυτά ενώ δέκα ακόμα Πολιτείες στέλνουν προσωπικό και πολεμικό υλικό στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό για να στηρίξουν την «ανταρσία» της Πολιτείας κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν που ζήτησε την κατεδάφιση του φράχτη με το Μεξικό (των τμημάτων του στα οποία έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα).

Η απάντηση της Ουάσιγκτον ήταν ακαριαία: Με την πρόφαση άσκησης μετέφερε κοντά στις δυνάμεις των Πολιτειών, ομοσπονδιακές στρατιωτικές δυνάμεις επιπέδου Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας εξοπλισμένης με Μ1Α2 Abrams! Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Σημείωση Ίσκρα:
Το να στέλνεις τεθωρακισμένα για μία άσκηση είναι εύκολο. Το να τα βάλεις όμως να επιχειρήσουν στο έδαφος της χώρας σου, όταν το σύνταγμα το απαγορεύει, το πλήρωμά του είναι με τον “αντίπαλο” και ο “αντίπαλος” έχει και αυτός τεθωρακισμένα είναι κομμάτι πιο δύσκολο. Εν τω μεταξύ ο Άμποτ ανησυχεί τόσο πολύ για τις κινήσεις του Μπάιντεν που δεν έχει καν κρίνει σκόπιμο να επισπεύσει την επιστροφή του από το επίσημο ταξίδι του στην Ινδία. Αν κάτσει λίγο ακόμη, μπορεί να υπογράψει και διακρατικές συμφωνίες Τέξας-Ινδίας. Το άρθρο του συντάγματος που επικαλείται του το επιτρέπει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου